Najbolj prodajana božična darila zadnjih let

V zadnjih desetletjih so božični prazniki prevzeli primat pri obdarovanju. Ni pomembno, če je darilo prinesel Božiček, prijatelji, družina ali kdo drug. Veliko igrač in daril je tistih, ki so popularna že vrsto let in čas je, da obudimo spomine na preteklost. Iz seznama so izvzeti zimzeleni paketi za higieno, nogavice, slike in druga darila, ki se znajdejo na seznamih tistih, ki kupujejo zadnjo sekundo. Poglejmo si najbolj popularna božična darila zadnjih desetletij.

Rubikova kocka

Erno Rubik je ustvaril Rubikovo kocko, ki je 3D sestavljanka. Preplavila je svet in že od leta 1974, ko je bila izdana, do leta 1980 se je prodala v 200 milijonih. Zdaj poznamo že na desetine različic, a še vedno je najbolj popularna originalna Rubikova kocka. Do danes naj bi se prodalo okoli 350 milijonov Rubikovih kock.

Rubikova kocka

Žogica KOOSH

Leta 1986 je na tržišča prispela izredno zanimiva žogica, ki jo je ustvaril Scott Stillinger. Imenovana Koosh Ball je bil njen načrt jasen, z novo obliko lažje naučiti otroke podajanja žoge. Podjetje se je hitro razširilo in poleg žogic proizvaja tudi obeske, jojoje in druge stvari. Originalna žogica naj bi se prodala v več kot 70 milijonih.

Koosh žoga

Game Boy

Nintendo je s svojo konzolo Game Boy (1989) ustvaril pravo mrzlico igranja igric. Ko je bila prvi dan postavljena na police, jo je samo v ZDA kupilo 40 tisoč ljudi. Zdaj velja kot redek zbirateljski predmet in košček nostalgije, ki je ostala iz devetdesetih. Do danes so prodali približno 120 milijonov konzol Game Boy.

Game Boy

Lego kocke

Več kot 400 milijonov ljudi na svetu se je že igralo z Lego kockami. Vsako leto podjetje proizvede približno 19 milijard kosov. Pri podjetju pa pravijo, da naj bi bilo od ustanovitve leta 1958 prodanih več kot 400 milijard Lego kock.

Najbolj prodajana božična darila vseh časov

Furby

Ob koncu tisočletja, natančneje leta 1998, je luč sveta ugledal prvi Furby. Pliško je lahko govoril in mežikal, otrokom pa je pomenil ogromno. V prvih treh letih prodaje, so prodali kar 40 milijonov Furbyjev. Če si lastnik katerega izmed njih, se je pametno pozanimati o njegovi ceni, saj dosegajo vrtoglave zneske.

Furby

Pokémon karte

Leta 1999 je animirana serija osvojila svet igralnih kart in se do danes ni ustavila. Pokémon je ena najbolj popularnih franšiz na svetu, ki zdaj povezuje vse od igralnih kart do drugih izdelkov. Od izida do danes se je po celem svetu prodalo 30 milijard igralnih kart Pokémon.

Pokemon

Barbie

Že leta 1959 je bila prodana prva »barbika« in kmalu je postala nujen izdelek pod božično smrekico. Čeprav prave številke prodanih lutk ni, strokovnjaki ocenjujejo, da bi jih lahko bilo prodanih okoli milijardo. Temu prištejmo še filme, serije in druge izdelke.

Barbie

Beyblade

Še ena izmed japonskih senzacij, ki je osvojila srca otrok po vsem svetu. Ko se je zdelo, da bo zanimanje poniknilo, je prišlo leto 2002 in Beyblade je bil povsod. Do danes naj bi se prodalo kar 120 milijonov Beybladov.

Beyblade

PS in XBOX

Da ne bo prepirov, smo obe konzoli združili skupaj. Predvsem zato, ker sta poleg Nintenda odgovorni za razcvet igričarskega sveta. Po svetu naj bi bilo malo več kot 750 milijonov obeh konzol v vseh mogočih različicah. Bi si temu upali prišteti še igre?

Xbox in PS

Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekMojzesova šifra, kdo bi jo razumel
Naslednji članekDisney predstavil desetine novih filmov in serij, med drugim predelavo filma Sam Doma
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.