Mojzesova šifra, kdo bi jo razumel

Branje Mojzesove šifre, knjige izpod peresa Jamesa F. Twymana, od bralca ne zahteva posebnega poznavanja Svetega pisma, krščanske vere ali drugega. Težava se lahko pojavi, če bralec to znanje ima in je močneje vezan nanj. Vseeno pa bi bralec brez večjih težav prišel do konca knjige in izluščil bistvo.

Pred 3500 leti je Bog Mojzesu zaupal skrivnost, ki je spremenila prihodnost človeštva. Sledilo je nekaj najbolj neverjetnih čudežev v zgodovini in to zaradi uporabe preproste šifre, ki aktivira moč ustvarjalne božje sile. Ta starodavna tehnologija je bila od takrat izgubljena in pozabljena, sedaj pa jo James F. Twyman razkriva v svoji knjigi. Šifra lahko – če jo človeštvo naposled začne uporabljati – preobrazi planet in nam vsem prinese bogate darove.

Ali poznaš krščansko vero in skrivnost Mojzesove šifre?

Si nekdo, ki nima znanja o določeni tematiki in je knjigo izbral iz specifičnega razloga? Verjetno so ti všeč knjige o izboljšanju življenja, manifestaciji pozitivnih misli in zajemanja življenja z veliko žlico? Če spadaš med te bralce, potem si morda naletel na eno izmed boljših knjig v tej zvrsti. Twyman skozi celotno strukturo knjige pridno nadgrajuje nauk: »Jaz sem, ki sem.« Edini (manjši) minus knjige je preveč realističen konec, kjer v avtorjevem dopisu izvemo, da je trdo delo tista rešitev. Čeprav je to za marsikoga resnica, se po veliko prebranih straneh razkrivanja skrivnosti v nas pojavi praznina, ki jo pusti avtorjev dopis. Kot da smo vrgli čas v nič in zato tu predlagam, da dopisa pač ne prebereš. Ali pa, izbira je tvoja.

Kljub temu pa lahko to knjigo v roke prime nekdo, ki ima to oboje v malem prstu. Že s prvimi stavki lahko bralec, ki pozna svetopisemsko in krščansko tematiko uvidi, da je pred njim dokaj zabavna izkušnja. Od postavljanja temeljev same vere in kulture, do ugibanj, kaj je bilo, če je bilo. Kljub temu, da je Mojzesova šifra dejanska skrivnost, ki ima tisoč in eno možnost ponazoritve v nas samih, je Twymanovo odkritje na slabši polovici. Brez pomisleka tudi tu zapišem, da je s to knjigo enako kot z vsemi ostalimi , ki pripadajo isti zvrsti. Vsak si jo lahko tolmači po svoje.

Mojzesova šifra: James F. Twyman, prevedla Lidija Kreft, založba 3skelion, 174 strani.

Kaj če knjigo dobiš v dar?

Verjetno najtežje občinstvo te knjige bo tisti, ki ne rad prebira knjige o boljšem življenju in manifestaciji sanj. Knjiga ima določeno skrivnostnost, kar je precej bizarno glede na to, da sama razkriva skrivnosti preteklosti. Tako je Mojzesova šifra lahko odlična prva knjiga za nekoga, ki knjig s tematiko osebnostne rasti ne prebira rad, a bi mu prišle prav. Če pustimo šalo ob strani, je Twyman napisal delo, ki bo odlično branje za tiste, ki so jih navdušile knjige Rhonde Byrne in Paula Coelha.

Recenzijo nam je omogočila založba 3skelion.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članek10 najlepše božično okrašenih mest na svetu
Naslednji članekNajbolj prodajana božična darila zadnjih let

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.