Najbolj smešni zakoni na svetu

Medtem ko v Sloveniji veljajo zakoni, ki niso niti približno smešni, je v tujini malo drugače. Zanimivi zakoni, ki prepovedujejo nekaj zelo zanimivih stvari. Premisli, ali bi bil za katerega od teh že aretiran in oglobljen, če bi bil to zakon v Sloveniji. Vsekakor pa se pazi, da kaj takega ne počneš v tisti državi.

Biti pijan na kravi

Vinjena vožnja za volanom ni šala. Ampak priznaj, da je biti pijan na kravi kar malce smešno. Po zakonu iz leta 1872 je na Škotskem, to zelo nevarno za tvojo denarnico. To početje je prepovedano in ti lahko prinese kazen v višini 200 evrov in celo leto zapora.

Jezdenje krave

Dati otroku neumno ime

Veliko čudnih imen je na svetu. S tem se najboljše spopadajo na Danskem, kjer staršem ne pustijo otrok poimenovati z neumnimi imeni. Dovoljeno jim je izbirati med 33 tisoč legaliziranimi imeni. Žal tako ni imen kot so Rebelde, Olimpijske igre, Fresh prince in ostali.

Neumno ime

Prepovedano zlomiti pločevinko med svojimi prsmi

V zahodni Avstraliji je to prepovedano, in lahko te čaka kazen v višini 1000 evrov. Ko boš šel v Avstralijo le pazi, da tvoja punca ni premočna.

Zlom pločevinke

Masturbiranje v Indoneziji

To seveda lahko počneš, samo ujeti te ne smejo. Ker če te ujamejo pri tem, boš preživel v zaporu kar nekaj časa. Za to početje ti grozi 32 mesecev za rešetkami. Zdaj pa povej če se izplača?

Masturbiranje v Indoneziji

Hranjenje golobov v Benetkah

Najprej plačaš 10 evrov za vrečo semen, da bi lahko romantično hranil ptice. Nato te čez nekaj minut obtožijo, da si del zarote, ki želi s ptičjimi kakci onesnažiti mesto. Plačal boš okoli 700 evrov globe.

Hranjenje golobov

Seksati na cerkvenem stopnišču

Kako je prišlo do tega zakona, vedo samo v Birminghamu. Kazni se vrtijo okoli 25 evrov, kar načeloma niti ni tako hudo. Seveda to ne pomeni, da to moraš storiti. Ker ne smeš.

Ampak ja, nehaj

Poroka z bratrancem, razen če sta starejša od 65 let

Ne ni Alabama. Ta zakon velja v zvezni državi Utah. In to le do takrat, ko ti in tvoja sestrična ali bratranec ne dosežeta 65. leta starosti. Zanimivo mar ne?

Star incest

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekNov študijski program na FHŠ UP v Kopru
Naslednji članek5 idej, kako lahko uporabiš arašidovo maslo

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.