Nov študijski program na FHŠ UP v Kopru

S prihodnjim študijskim letom se bo na Fakulteti za humanistične študije Univerze na Primorskem v Kopru začel izvajati nov študijski program: Medkulturno posredovanje angleščina – slovenščina. Izvajal ga bo Oddelek za uporabno jezikoslovje v sodelovanju z Oddelkom za slovenistiko.

Osnovni podatki

Gre za dodiplomski enopredmetni študijski program, ki traja 3 leta. Diplomanti programa pridobijo naziv diplomirani mediator jezikov in kultur.

študentka
Študij traja 3 leta.

Diplomanti lahko študij nadaljujejo na programu 2. stopnje Jezikovno posredovanje in prevajanje ter na pedagoškem študijskem programu 2. stopnje Slovenistika, pa tudi na drugih sorodnih smereh 2. stopnje bolonjskega študija.

O programu

Študentje nove smeri angleščina – slovenščina bodo študirali angleški in slovenski jezik s književnostmi, zraven pa se bodo učili še dodatnega tujega jezika ter se izurili v novinarskem pisanju, lektoriranju, usposobili pa se bodo tudi za poučevanje angleščine in slovenščine kot tujega jezika.

Ob nadaljevanju na 2. stopnji študij študentom omogoča tudi opravljanje pedagoškega dela v osnovnih in srednjih šolah.

Kakšne so možnosti zaposlitve?

Mladi zaposleni
Diplomanti so zaposljivi na številnih področjih.

Diplomanti se bodo lahko zaposlili kot prevajalci, tolmači, pisci besedil, uredniki in oblikovalci publikacij, moderatorji, novinarji in učitelji drugega/tujega jezika zlasti v inštitucijah v okviru Evropske unije, v gospodarstvu, v prevajalskih agencijah, jezikovnih šolah, v medijih, založništvu in turizmu.

Ob možnostih zaposlitve v Sloveniji študij omogoča tudi delo in zaposlitev v tujini.

Več o ciljih in kompetencah programa si preberi na povezavi fhs.upr.si.

Prejšnji članekLjubezen ni samo potrošništvo, je tudi predmet nevroznanstvenega proučevanja
Naslednji članekNajbolj smešni zakoni na svetu

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.