petek, 18 septembra, 2020
Doma Izpostavljeno Družba Navade nesrečnih ljudi

Navade nesrečnih ljudi

Zakaj smo ljudje nesrečni? Na to vprašanje seveda ni preprostega, edinstvenega odgovora. Vsak posameznik je drugačen in tudi zato ga prizadenejo različni trenutki, situacije ali dogodki. A veliko ljudem, ki so nezadovoljni z življenjsko situacijo, lahko pripišemo naslednje navade, ki še zmanjšujejo njihovo zadovoljstvo.

Čakanje na srečo

Veliko ljudi sanja o boljšem življenju. A to sanjanje se velikokrat prelevi v trdno vero v srečo, ki naj bi jo te sanje prinesle. Ko te sanje dosežemo (kar je redko), se počutimo ohole, ker smo dejansko zmanipulirali sebe v to navidezno srečo in v njej ni nobene prave pristnosti.

Dekle sloni na vratih avtomobila, zamišljeno gleda v tla.
Ne čakaj na srečo.

Tako nas sanjarjenje o boljši službi, perfektnem partnerju ali finančnem udobju pusti srečne za tisti kratek čas, ko uživamo v zmagoslavju, da smo to dejansko dosegli. Ko pa lastna manipulacija preneha delovati, smo spet nezadovoljni, oholi in željni po še več. Tako spet zaplavamo v sanjarjenje. Rajši se osredotoči na trenutno srečo, ne veš, kaj se lahko zgodi v prihodnosti.

Ostajanje doma

Najlažje se je, ko si nesrečen, zakopati v posteljo in izklopiti možgane. A to lahko vodi samo še v večjo nesrečo. Rajši se prisili v družbene situacije, pa naj bo samo kava v mirnem lokalu ali pa sprehod s prijateljem. Presenetljivo hitro se opazi razlika v počutju.

Pug zavit v deko.
Ne ostajaj doma.

Poleg tega je ostajanje doma nevarno, saj lahko preide v prepričanje, da smo samo doma res srečni. Tako se začnemo hitro izogibati interakcije z zunanjim svetom in se odtujimo od najbližjih, ki bi nam lahko dejansko pomagali, da ne bi bili nesrečni.

Zavidanje in primerjanje

Ljudje imamo na žalost neko tendenco, da se ves čas primerjamo z drugimi. Kaj počnejo, kako se oblačijo, kaj vozijo, s kom se ljubijo, kako izgledajo in seveda kakšno številko imajo na bančnem računu. A najhujše je, ko primerjamo druge s sabo glede dosežkov ali pa »življenjske poti«.

Dva avta pred isto garažo, en nov in sijoč, drugi zarjavel in razbit.
Ne primerjaj se!

Primerjamo se, kdo ima že otroke, svojo hišo, svoj avto, dobro službo, ljubečega partnerja, skratka perfektno življenje. Velikokrat pa pozabimo, da so ti življenjski mejniki odvisni od posameznika in okoliščin. Mogoče še nimaš vsega, »kar bi moral imeti«, ampak to še ne pomeni, da nisi dosegel ogromno. Živi svoje življenje, ne primerjaj se z drugimi, tvoj obstoj ne sme biti tekmovanje.

Bodi prvi in oceni prispevek: 1 zvezdica2 zvezdici3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdic
Loading...

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo, vnesite svoje ime tukaj
Prosim vnesite svoj komentar!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.

29,157FansLike
2,196FollowersFollow
2,640FollowersFollow
1,679FollowersFollow

Najbolj priljubljeno

Letos nagrade za študentska dela s področja divjadi in lovstva

Če si letos ali v letu 2019 diplomiral, magistriral ali doktoriral s področja lovstva in divjadi, lahko prejmeš finančno nagrado, ki jo podeljuje Strokovno-znanstveni...

🎧 Ali kot študent potrebujem tiskalnik?

Lahko bi rekli, da so tiskalniki že pozabljena roba - ali pač? Kje je tista meja v količini tiskanja, da se ti že splača...

Huawei omogoča nove priložnosti za razvijalce

Na konferenci za razvijalce HDC.Together 2020, ki je potekala včeraj ob jezeru Shongshan na Kitajskem, je Huawei predstavil glavne prihajajoče posodobitve njihovega ekosistema programske...

Novo odkritje Hubbla namiguje na resen problem z našim razumevanjem temne snovi

Bilo bi skrajno optimistično, če bi rekli, da razumemo temno snov. Toda tudi pri majhnem dojemanju, ki ga imamo, nam morda manjkajo pomembne stvari.Nova...