Sponzorirano

Navade nesrečnih ljudi

Črno-bela slika nesrečnega moškega
Navade nesrečnih ljudi.

Zakaj smo ljudje nesrečni? Na to vprašanje seveda ni preprostega, edinstvenega odgovora. Vsak posameznik je drugačen in tudi zato ga prizadenejo različni trenutki, situacije ali dogodki. A veliko ljudem, ki so nezadovoljni z življenjsko situacijo, lahko pripišemo naslednje navade, ki še zmanjšujejo njihovo zadovoljstvo.

3Čakanje na srečo

Ne čakaj na srečo.

Veliko ljudi sanja o boljšem življenju. A to sanjanje se velikokrat prelevi v trdno vero v srečo, ki naj bi jo te sanje prinesle. Ko te sanje dosežemo (kar je redko), se počutimo ohole, ker smo dejansko zmanipulirali sebe v to navidezno srečo in v njej ni nobene prave pristnosti.

Tako nas sanjarjenje o boljši službi, perfektnem partnerju ali finančnem udobju pusti srečne za tisti kratek čas, ko uživamo v zmagoslavju, da smo to dejansko dosegli. Ko pa lastna manipulacija preneha delovati, smo spet nezadovoljni, oholi in željni po še več. Tako spet zaplavamo v sanjarjenje. Rajši se osredotoči na trenutno srečo, ne veš, kaj se lahko zgodi v prihodnosti.

2Ostajanje doma

Ne ostajaj doma.

Najlažje se je, ko si nesrečen, zakopati v posteljo in izklopiti možgane. A to lahko vodi samo še v večjo nesrečo. Rajši se prisili v družbene situacije, pa naj bo samo kava v mirnem lokalu ali pa sprehod s prijateljem. Presenetljivo hitro se opazi razlika v počutju.

Poleg tega je ostajanje doma nevarno, saj lahko preide v prepričanje, da smo samo doma res srečni. Tako se začnemo hitro izogibati interakcije z zunanjim svetom in se odtujimo od najbližjih, ki bi nam lahko dejansko pomagali, da ne bi bili nesrečni.

1Zavidanje in primerjanje

Ne primerjaj se!

Ljudje imamo na žalost neko tendenco, da se ves čas primerjamo z drugimi. Kaj počnejo, kako se oblačijo, kaj vozijo, s kom se ljubijo, kako izgledajo in seveda kakšno številko imajo na bančnem računu. A najhujše je, ko primerjamo druge s sabo glede dosežkov ali pa »življenjske poti«.

Primerjamo se, kdo ima že otroke, svojo hišo, svoj avto, dobro službo, ljubečega partnerja, skratka perfektno življenje. Velikokrat pa pozabimo, da so ti življenjski mejniki odvisni od posameznika in okoliščin. Mogoče še nimaš vsega, »kar bi moral imeti«, ampak to še ne pomeni, da nisi dosegel ogromno. Živi svoje življenje, ne primerjaj se z drugimi, tvoj obstoj ne sme biti tekmovanje.

Novinar

Sponzorirano

Licitacija: 1 x Select Box Miza za dva

Trenutna ponudba 17    ŽelimNI KOMENTARJEV

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.

Exit mobile version