Navade, zaradi katerih te ljudje ne marajo

Disloyal man walking with his girlfriend and looking amazed at another seductive girl
Foto: AntonioGuillem iz iStock

Vsi imamo dobre in slabe navade. Nekatere med njimi so lahko celo razlog, da te ljudje ne marajo preveč (in se tega morda niti ne zavedaš). Spodaj si preberi, katere lastnosti so to.

1 Never don't be late on business meeting. Worried businessman looking at his watch on the way to office. Business, lifestyle concept
Foto: Bobex-73 iz iStock

Zamujanje

Če vedno zamujaš na kosilo, v službo ali druge dogodke, gre to ljudem zagotovo na živce. Da se izogneš tej navadi, si vse potrebno (na primer oblačila, torbo, malico …) pripravi že dan prej. Alarm raje nastavi pet minut bolj zgodaj, nastavi pa si tudi opomnik, kdaj moraš najkasneje od doma. Če že zamujaš, vsaj pokliči in povej ljudem, da boš pozen.

Stalno izražanje negativnosti

Povsem normalno je, da si včasih negativen. Vsak ima lahko slab dan in prijatelji te lahko spravijo v boljšo voljo. A negativnost je nalezljiva. Tako lahko nezavedno s stalnim pritoževanjem poslabšaš tudi razpoloženje drugih. Naslednjič ko se zaveš svoje negativnosti, zato poskušaj preusmeriti misli na pozitivno plat.

»Fake« vedenje

Ravno tako kot negativnost tudi neiskrenost in »fake« vedenje odbijata ljudi. Zato s tem nikakor ne skušaj impresionirati ljudi. S pretvarjanjem ne boš prišel daleč in hitro daješ drugim vtis neiskrenosti. Čimprej se sprijazni s tem, da nikoli ne boš vsem všeč, in se vedi naravno.

4 Unknown woman putting on golden crown, arrogance and privileged status, concept of self confidence in success, self-motivation and dreams to be best. Indoor studio shot isolated on pink background.
Foto: Khosrork iz iStock

Egocentričnost

Vsak uspešen odnos temelji na principu »dajanja in jemanja«, kar pomeni, da obe udeleženi osebi delita vznemirljive novice, se zanimata drug za drugega in odnos nikoli ni enostranski. Ljudje ne bodo želeli imeti opravka s tabo, če se bo vedno vse vrtelo le okoli tebe. Ko naslednjič razlagaš, kaj vse se ti je zgodilo za vikend, zato ne pozabi tudi sogovornika pustiti do besede in prisluhni njegovim besedam.

Opravljanje

Vsi smo nekoliko nagnjeni k opravljanju, a če je to postala tvoja navada, ti ljudje kmalu ne bodo več zaupali. Opravljanju se najlažje izogneš tako, da se zavestno umakneš od ljudi in družbe, kjer je opravljanje redna oblika zabave.

VIRHackSpirit
Prejšnji članekRevija Študent na Hop na grad 2023
Naslednji članekOdprte so prijave za Prešernovo nagrado!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.