Nepričakovano Slovenijo zapušča priljubljeno podjetje

Glovo zapušča Slovenijo
Glovo zapušča Slovenijo Foto: chekyfoto iz iStock

Po treh letih dostavljanja v Sloveniji se podjetje Glovo poslavlja iz naše male države. Zaradi krepitve poslovanja v drugih državah, so se odločili, da bodo naložbe preusmerili tja, pri nas pa zaključili svojo zgodbo.

Glovo zapušča Slovenijo po treh letih delovanja

»Obveščamo, da od 10. maja podjetje Glovo ne bo več nudilo storitev dostave v Sloveniji,« so zapisali v sporočilu. Dostavna služba, ki je prepoznavna po rumenem logotipu, se tako sredi maja poslavlja iz Slovenije.

Dodali so, da odločitev temelji na ponovni oceni prednostnih naložb, obenem pa sporočajo, da bodo Glovo storitve izvajali do 10. maja do 22. ure. Pri tem poudarjajo, da bo ekipa za pomoč strankam na voljo vse do 31. maja in pomagala pri morebitnih vprašanjih.

»Zahvaljujemo se svoji ekipi in lokalnim deležnikom, ki jih sestavljajo stranke, partnerji in dostavljalci, za njihovo predanost in prispevek k rasti družbe Glovo v Sloveniji v zadnjih letih,« je ob napovedi odhoda iz Slovenije povedala generalna direktorica družbe Glovo Slovenija Ana Fraile.

Glovo bo podprl svoje zaposlene

Spomnimo, da je Glovo v Slovenijo prispel pred tremi leti, ko je kupil slovenskega ponudnika Ehrana. Slednji je bil vzpostavljen dostavljalec, ki je deloval vse od leta 2010, Glovo pa je imel ob prevzemu več kot 160 tisoč uporabnikov storitev.

V zadnjih letih se je s prihodom Wolta marsikaj spremenilo. Kaj se bo zgodilo z zaposlenimi? Pri Glovu pravijo, da bodo svoje zaposlene podpirali tudi tako, da jim bodo iskali ustrezna delovna mesta v drugih pisarnah Glovo in zagotovili odpravnine v zneskih nad zakonsko predpisanimi minimumi.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekTrajnostna obutev ara Shoes
Naslednji članekNatečaj za Študentsko idejo s poslovnim potencialom

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.