Nevsakdanji hobi! Mladenič piše kazni za nezakonito parkiranje

Norwegian parking ticket attached to the windscreen wiper on a car displays information about location and cause.
Foto: Roland Magnusson iz iStock

Mladenič iz Nemčije ima nenavaden hobi, o njem pa so se razpisali tudi tamkajšnji mediji. Niclas Matthei (18) iz Gräfenhainichena v nemški zvezni deželi Saška-Anhalt namreč v prostem času piše kazni za nedovoljeno parkiranje. Doslej jih je odkril že več kot 4000, njegov cilj pa je, kot pojasnjuje v prilogi Spiegel TV-ja, zaznati vsaj eno kršitev nezakonitega parkiranja v vsaki nemški skupnosti.

To, kar počne, koristi skupnosti

Po poročanju Fenix ​​​​Magazina je v letu 2023 napisal kar 4.247 opozoril. V svoji letni statistiki navaja, da je skupni znesek zbranih glob in opozoril iz njegovih opozoril kar 140.995 evrov. Mladenič o teh kršitvah poroča prek spletnega portala za oglaševanje nedovoljenega parkiranja.

»To, kar počnem, na koncu koristi skupnosti. Čeprav to škoduje posameznemu nepravilno parkiranemu vozilu, koristi splošni javnosti. Ljudje mislijo, da lahko parkirajo, kakor hočejo. Še posebej ob koncih tedna, misleč da policije ne bo. Potem pa se pojavijo ljudje, kot sem jaz,« je dejal Matthei.

Na ‘patruljo’ gre oblečen v rumeno fluorescentno jakno in hlače ter na kolesu z napisom POLIZFI. Če bi napisal besedo policija (nem. polizei, op.p.), bi naredil prekršek, tako pa ne krši zakona. Zaradi svojega hobija je deležen žaljivk in jeznih komentarjev, a pravi, da jih večinoma niti ne opazi.

Prejšnji članekKaj morate preveriti, preden zapeljete na cesto?
Naslednji članekOdkrili najstarejši gozd v zgodovini planeta

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.