Nove poti do denarja, ki jih lahko ubere vsak

Potrebuješ denar. A kako priti do njega? Delo v skladišču osem ur na dan, pet dni na teden? That’s so 2000’s, mar ne? Pa še časa nimaš. Na srečo obstajajo drugi načini, ki jih predstavljamo v nadaljevanju. Gre le za nekaj idej, možnosti so neomejene za tiste, ki si to želijo.

Spletne ankete

Začnimo počasi, z nekaj evri. Obstajajo podjetja, ki plačujejo za izpolnjevanje spletnih anket (paid survey). Namesto, da se zvečer dolgočasiš na YouTubu in že petič gledaš isti posnetek, lahko rešuješ kratke ankete in sproti še nekaj zaslužiš. Plačila so majhna, kot so pisali v reviji NerdWallet, a še vedno je to bolje porabljen čas.

Freelancerstvo

Ti jezik teče? Se ukvarjaš z grafiko? Misliš, da bi bil dober amaterski igralec? Za vse to se najde mesto na straneh, kot je na primer Freelancer, ki povezujejo kupce in ponudnike. Lepota freelancerstva je urnik, ki si ga ustvarjaš sam. Lahko rišes, modeliraš, igraš v reklamah, popravljaš besedila, programiraš internetne strani ali pa kar vse naenkrat.

Ustvari kanal YouTube, bodi TikToker

Misliš, da si zabaven? Morda ja, morda pa tudi ne. A naj te to ne ustavi na poti do internetne slave. PewDiePie je začel z igranjem videoiger, Ryan’s World je kitajski fantič, ki preizkuša igrače, oba pa služita milijone.

Glasbeni kritik

Nekaj za vse glasbene nadobudneže: internetna stran Slicethepie in druge sprejemajo ocene glasbenih del. Poslušaš in oceniš skladbe ter si za to plačan.

Pomagaj ostarelim sosedom

Če so tvoji sosedi lastniki travnika ali imajo peč na drva, ki jih težko nesejo po stopnicah, jim ponudi pomoč. Plačilo ti ne uide, pa še potelovadiš.

Prodaja na bolhi

Zagotovo ti doma poležavajo predmeti, ki jih ne uporabljaš, ampak niso za v smeti. Objavi oglas na bolha.com in nekaj zasluži za stare rolerje ali škatlo lego kock.

Prejšnji članekHitra hrana uničuje okolje
Naslednji članekZačenja se preizkus skeniranja umetne inteligence, ki bi lahko zmanjšal tveganje za mrtvorojene otroke

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.