Objavljen javni razpis za izbiro študentskih domov za študijsko leto 2022/2023

Na začetku preteklega tedna je Ministrstvo za izobraževanje, znanosti in šport objavilo javni razpis za izbiro študentskih domov za študijsko leto 2022/2023. Cilj je povečanje bivalne zmogljivosti za študente in študentke.

Problematika bivanja študentov se v zadnjih letih samo še veča. Cene najemnin se iz leta v leto višajo in zato vse več študentov zaproša za bivanje v študentskih domovih. Ravno zato ministrstvo preko razpisa izbira zasebne študentske domove, ki dopolnjujejo in povečujejo bivalne zmogljivosti za študente.

Za kakšen razpis gre?

Razpis se objavlja za izbiro zasebnih zavodov in drugih zasebnih pravnih oseb ter samostojnih podjetnikov posameznikov. Registrirani morajo biti za dejavnost študentskih domov, ki v skladu z določili pravilnika sprejemajo študente. Izbranim bo ministrstvo dodeljevalo subvencije za bivanje študentov. Višina sredstev, s katerimi razpolagajo, je dobrih sto štiriintrideset tisoč evrov. To pomeni dodatnih 350 ležišč.

Pri dodelitvi subvencij se bo 90 % ležišč (315 ležišč) namenilo za prijavitelje, ki imajo z ministrstvom že sklenjeno pogodbo za aktualno študijsko leto, preostalih 10 % ležišč (35 ležišč) pa za nove prijavitelje.

Kakšni so pogoji in kdaj bo znana odločitev?

Pri prijaviteljih, ki imajo z ministrstvom že sklenjeno pogodbo, se bo upoštevala realizacija zasedenosti ležišč glede na tekoče študijsko leto 2021/2022 po stanju na dan 10. oktobra 2021. Ta ne sme biti nižja od 7 ležišč. Prijavitelj, katerega stanje zasedenosti ležišč bo manjše od 7, ne bo izbran na javnem razpisu.

Pri dodelitvi subvencije za bivanje študentov za nove prijavitelje se upošteva, da se vsakemu novemu prijavitelju dodeli 7 ležišč, kot je pogoj za kandidiranje na javnem razpisu. Preostanek razpoložljivih ležišč za nove prijavitelje se proporcionalno razdeli med preostala prijavljena ležišča novih prijaviteljev. Prednost pri izbiri novih prijaviteljev imajo študentski domovi na območju visokošolskih središč v Ljubljani in Kopru, kjer je največje pomanjkanje ležišč.

Rok za oddajo vlog je 28. februar, in sicer do 12. ure. Odločitve bodo znane največ 45 dni po odprtju vlog. Odprli jih bodo 1. marca. Izbrani prijavitelji bodo dobili poziv na podpis pogodbe. Če se nanj ne odzovejo v 8 dneh, bo ministrstvo to razumelo, kot da so umaknili vlogo. Prijavitelj, ki ni bil izbran, se lahko v 8 dneh po prejemu sklepa tudi pritoži.

Prejšnji članekČudovit Huawei P50 Pocket na voljo v Sloveniji
Naslednji članekOdprt razpis za stanovanja Novo Brdo

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.