Literarni natečaj 2023: Objavljen razpis za promocijo slovenskega jezika

Fluttering Slovenia flag on colorful cloudy sky background. Slovenia prospering concept.
Foto: DancingMan iz iStock

Ministrstvo za kulturo je objavilo razpis za promocijo slovenskega jezika v letu 2023. Natančneje gre za Javni razpis za (so)financiranje projektov, namenjenih predstavljanju, uveljavljanju in razvoju slovenskega jezika ter njegovi promociji v letu 2023.

Razpis za promocijo slovenskega jezika

Namen razpisa je promocija slovenskega jezika s spodbujanjem besedilnih spretnosti in bralne pismenosti uporabnikov in uporabnic slovenskega jezika, ozaveščanje o pomenu in vlogi slovenščine v javnem življenju ter spodbujanje uporabe jezikovnih portalov in spletnih portalov, ki razvijajo bralno pismenost.

Rok za prijavo je 13. februar 2023.

Izbrani in sofinancirani bodo projekti, kot so večmedijski projekti, prireditve, tekmovanja, natečaji in druge oblike jezikovnega ustvarjanja, svetovanja, usposabljanja, izobraževanja in raziskovanja, ki vključujejo eno ali več navedenih vsebin.

  • promoviranje slovenščine z razvijanjem jezikovne zmožnosti, krepitvijo zavesti o jeziku in jezikovnih pravicah ter vključevanjem informacij in komunikacije v slovenščini v tistih okoljih in situacijah, kjer ni prisotna ali ni ustrezno prisotna;
  • spodbujanje uporabe jezikovnih portalov in portalov, ki krepijo jezikovno zmožnost in vključujejo vsebine iz prve alineje pri uporabnikih in uporabnicah slovenščine;
  • izpopolnjevanje jezikovne zmožnosti v slovenščini in izboljšanje bralne pismenosti tudi pri uporabnikih in uporabnicah slovenskega znakovnega jezika in jezika gluhoslepih.
Creative design. Businessman falling surrounded by many moths symbolizing diversity of opinions. Right to speak, making correct choice. Concept of business, career, communiation, cooperation
Foto: Anton Vierietin iz iStock

Cilji javnega razpisa so:

  • izboljšane jezikovne zmožnosti uporabnic in uporabnikov slovenščine,
  • boljša bralna pismenost v povezavi z jezikovno zmožnostjo,
  • izboljšane besedilne spretnosti ter zmožnost sporočanja in sporazumevanja pri uporabnicah in uporabnikih slovenščine,
  • množična in ozaveščena raba jezikovnih portalov.

Prednost pri izbiri in sofinanciranju bodo imeli projekti, ki bodo uporabnike in uporabnice slovenščine aktivno vključevali v projektne dejavnosti. V skladu z merili o ocenjevanju bodo ti projekti prejeli višje število točk.

Dodatne informacije najdeš v objavi Javnega razpisa za (so)financiranje projektov, namenjenih predstavljanju, uveljavljanju in razvoju slovenskega jezika ter njegovi promociji v letu 2023.

Urednik portala Student.si

VIRgov.si
Prejšnji članekKdaj je bilo odkrito prvo rakavo obolenje?
Naslednji članek5 najbolj priljubljenih okusov vroče čokolade

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.