Padli so Facebook, Instagram, Messenger in pridružene aplikacije

Nekje okoli pete ure popoldan so padle aplikacije Facebook, Instagram, WhatsApp in Messenger. Oddelek za komunikacijo je že sporočil novico, a rešitev še ni ponudil. Poleg aplikacij so padle tudi spletne strani omenjenih »storitev«. Novica o padcu naj bi prišla ob »nepravem« času, ko so na ameriškem programu CNBC ravno zagovarjali tezo, da Instagram ni škodljiv za najstnike. Med debato pa se je zgodil padec.

Težave Facebooka in aplikacij v njegovi lasti

Ob 17. uri prvega ponedeljeka po začetku faksa so padle aplikacije v lasti Facebooka. Poleg Facebooka so to še Instagram, Messenger in WhatsApp. Omenjene so tiste, ki so najbolj prepoznavne in uporabljane tudi v Sloveniji. Kdaj bodo težave odpravljene še ni znano, so se pa že oglasili Facebookovi predstavniki za javnost.

»Zavedamo se, da imajo mnogi težave z dostopom do naših aplikacij in storitev. Trudimo se, da čim hitreje ponovno vzpostavimo delovanje vseh stvari. Opravičujemo se za nevšečnosti,« je povedal vodja oddelka za komunikacijo Andy Stone.

Prvi ponedeljek v novem študijskem letu je očitno tako izžel študentsko populacijo, da so padla največja omrežja na svetu. Morda pa je to le znak, da je treba v zvezke in knjige zagrizti že prvi dan.

Več sledi…

Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekV kinu oktobra: Kaj bomo gledali?
Naslednji članekPrvič v zgodovini samostojne Slovenije aktiviran 9. člen
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.