Pakistanski premier bi posiljevalce kemično kastriral

Imran Kahn, pakistanski premier, je v sklopu odloka proti posilstvom sprejel nov zakon. Čeprav odločitev še ni v celoti sprejeta, do tega ni daleč. Nov zakon bi kemično kastriral posiljevalce. Novi odlok se sprejema v luči dogodka, ki se je pred nekaj dnevi zgodil v Pakistanu, ko je skupina moških posilila žensko pred njenimi tremi otroki.

Pakistan se že nekaj mesecev ukvarja s povišanim številom posilstev, ki so višek dosegli nekaj dni nazaj. Dvanajst osumljencev je posililo žensko pred njenimi tremi otroki potem ko so oropali avto, v katerem je bila družina. Dogodek je sprožil proteste po celem Pakistanu, ki imajo skupen cilj in to je pravica za žrtve. Tako vodilni v državi že nekaj dni sestankujejo glede novih zakonov, ki bi bili strožji do posiljevalcev.

Pakistanski premier Irman Khan
Pakistanski premier Irman Khan

Zakon bo izjemno oster

Poroča se, da osnutki za zdaj vsebujejo položaj žensk v policiji, hitro sledenje primeru posilstva in program za zaščito prič. Khan je javnosti povedal, da ne smejo predolgo zavlačevati s sprejetjem zakona, ker vsaka sekunda šteje. Obenem je zagotovil zaščito žrtev in njihovih podatkov. Pojavljajo se tudi govorice, da se večina vodilnih strinja o zelo strogih kaznih posiljevalcem. Med kaznimi sta tako javno obešanje in kemična kastracija. To je v preteklosti povedal tudi javnosti v več intervjujih.

Kako se bo Pakistan postavil v boju proti posiljevalcem bomo videli v naslednjih tednih.

Urednik portala Student.si

VIRwww.india.com
Prejšnji članekHuawei namenil milijon evrov evropskim študentom
Naslednji članekZrcalka postavlja Christelle Dabos ob bok arhitektom domišljijskih svetov
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.