Huawei namenil milijon evrov evropskim študentom

Vodilno tehnološko podjetje Huawei je na dogodku Huawei Eco-Connect Europe (HCE) predstavilo napredek na področju storitev, odprtih zmogljivosti in sodelovanja partnerjev v ekosistemu Huaweievih mobilnih storitev HMS.

Na dogodku HCE 2020 so bile prestavljene številne ključne novosti v ekosistemu HMS, vključno z njegovo hitro rastjo v Evropi, nadgradnjo programa za razvijalce Shining-star, natečajem Apps Up 2020 in zagonom evropskega programa za spodbujanje razvoja aplikacij med študenti.

Rast in razvoj v okolju Huaweievih mobilnih storitev

Do zdaj ima dostop do celovite digitalne izkušnje ekosistema HMS in njegovih aplikacij, kot so trgovina AppGallery, Brskalnik in Teme, več kot 700 milijonov uporabnikov iz celega sveta, od tega 80 milijonov v Evropi. Na voljo so jim tudi raznovrstne zabavne aplikacije, ki združujejo lokalne in globalne razvedrilne vsebine, da zagotovijo večplastne potrebe uporabnikov. Zaradi odličnih strojnih in programskih zmogljivosti ter izkušenj v vseh primerih rabe, ostaja ekosistema HMS priljubljen med evropskimi uporabniki.

Z namenom izgradnje globalnega ekosistema HMS je Huawei v zadnjem letu vlagal v raziskave in razvoj odprtih zmogljivosti storitev HMS in junija 2020 tudi globalno zagnal različico HMS Core 5.0. Razvijalcem je na voljo 56 zmogljivosti HMS Core in 13.000 aplikativnih programskih vmesnikov (API), kar je znaten napredek v primerjavi z lansko konferenco za razvijalce HDC, ko je bilo na voljo 14 kompletov in 885 API-jev. To ustvarja več možnosti razvoja inovativnih aplikacij in digitalnih storitev. Huaweiev HMS je z več kot 1,8 milijona razvijalci in 96 tisoč aplikacijami z integriranim sistemom HMS Core trenutno tretji največji ekosistem za mobilne aplikacije na svetu.

Podjetje Huawei želi okrepiti inovacije in rast v različnih industrijah po vsem svetu in tudi v Evropi. Razvijalci iz vsega sveta lahko izkoristijo podporo aplikaciji v njenem celem življenjskem ciklu v sklopu milijardo dolarjev vrednega programa za spodbujanje razvoja aplikacij Shining-Star, ki jim nudi pametno okolje za razvoj inovativnih mobilnih storitev. Z načrti za prihodnjo širitev je program spodbudil nastanek več kot 10 tisoč aplikacij po vsem svetu in navdihnil tisoč partnerjev, ki razvijajo aplikacije za industrijske navpičnice. Huawei je tudi že odprl laboratorija DigiX v Dublinu in Düsseldorfu, opremljena z okoljem 5G. Razvijalci lahko laboratorija obiščejo ali prek interneta uporabijo njune napredne storitve testiranja in odpravljanja napak v oblaku, pri čemer jim pomaga več kot 150 inženirjev.

Program HSD v Evropi pomaga mladim talentom

Potencial mladih v kombinaciji z močjo tehnologije se že kaže kot močna sila za preoblikovanje sveta, v katerem živimo. Zato je Huawei na dogodku HCE predstavil program namenjen študentom po vsej Evropi, Huawei Student Developer Program.

Da bi mladi ustvarili aplikacije prihodnosti, bo Huawei v naslednjih treh letih v program za spodbudo vložil milijon evrov in več kot 100 univerzam zagotovil potrebna orodja in podporo. Študentje bodo imeli na voljo brezplačen dostop do več kot 30 tečajev in do 100 navideznih laboratorijev za razvoj programske opreme (Codelabs) ter možnost sodelovanja v mentorskih pogovorih z več kot 150 inženirji Huaweia in njegovih industrijskih partnerjev. Huaweiev cilj je pomagati študentom, da se povežejo, raziščejo zmogljivosti mobilnih storitev HMS in se naučijo, kako uporabiti HMS Core SDK za razvoj aplikacij s funkcijami zemljevidov, navidezne in dodane resničnosti, strojnega učenja in številnih drugih.

»Naša vizija za Huaweijev program namenjen mladim razvijalcem je pomagati pri njihovi vzgoji, spodbuditi, da razvijejo ustrezne veščine in prožne načine razmišljanja za ustvarjanje inovativnih aplikacij in storitev za prihodnje generacije uporabnikov,« je dejal Jurvis Su, podpredsednik za mobilne storitve v podjetju Huawei Consumer BG.

Študentje se lahko v program HSD prijavijo prek spletnega mesta za razvijalce Huawei Developers ali se vanj pridružijo preko programa Huawei ICT Academy na izbranih univerzah.

Dvajset najboljših evropskih aplikacij natečaja Apps Up

Med dogodkom HCE je Huawei razkril dvajset evropskih finalistov natečaja Apps Up, ki so ga objavili 30. junija. Prek njega so razvijalce iz vsega sveta pozvali, naj poiščejo uporabne funkcije ekosistema HMS Core in se potegujejo za nagrade v skupni vrednosti milijon dolarjev. V treh mesecih se je zbralo 2000 ekip in prijavilo več kot 700 inovativnih aplikacij in iger.

Izbrani finalisti so zdaj korak bližje k osvojitvi nagrad v kategorijah »najboljša aplikacija«, »najboljša igra« in »aplikacija z največ družbenega vpliva«.

»Z natečajem Apps Up smo želeli razvijalcem pomagati uresničiti njihove ideje in jim zagotoviti platformo, prek katere lahko svoje delo predstavijo več kot 700 milijonom uporabnikom mobilnih naprav Huawei po vsem svetu. Navdušila me je številčnost in kakovost prijavljenih aplikacij. Neverjetno je tudi opazovati, kako mladi ustvarjalci razmišljajo o socialnih, izobraževalnih in družbenih vprašanjih v kombinaciji z uporabo najsodobnejših tehnologij,« je dejal dr. Jaime Gonzalo, podpredsednik evropskega oddelka za mobilne storitve pri podjetju Huawei Comsumer BG.

S prihodnjo rastjo trgovine AppGallery in njeno uvrstitvijo med tri največje na svetu, bodo zmagovalci natečaja Apps Up dobili možnost predstaviti svoje aplikacije uporabnikom mobilnih naprav s celega sveta.

Širok ekosistem naprav Huawei

Trgovino AppGallery med drugim lahko preizkusite na novem pametnem telefonu Huawei P smart 2021, prav tako pa je na novih predstavnikih družine Mate, telefonih Mate 40, Mate 40 Pro in Mate 40 Pro+. Huawei je sicer nedavno predstavil še brezžične slušalke Huawei FreeBuds Pro in Huawei FreeLace Pro z izboljšanim sistemom aktivnega dušenja hrupa ter pametni uri Huawei Watch GT 2 Pro in Huawei Watch Fit z naprednimi funkcijami beleženja aktivnosti.

Za več obiščite spletno povezavo: https://consumer.huawei.com/si/laptops/matebook-x-2020/

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.