Pes moj najboljši prijatelj

Ko imam slab dan, me razveseljuje

Lahko imam še tako zanič dan, sem utrujen po službi ali pa se mi ne da ukvarjati s svetom. Ko pridem domov, steče proti meni, skače in maha s svojim repkom. Vesel me je in nanj ne vpliva moja slaba volja. In tudi jaz se bom nalezel njegove dobre volje. Stavim pa, da je sigurno vsak dan kakšna bedarija, ki nam nariše nasmeh na obraz.

Skrbi, da stopim iz hiše

Sprehodi so nuja, saj ne želimo umazanije na preprogi. Ampak ta nuja je obenem nekaj najlepšega, kar počneš z najboljšim prijateljem. Nadihaš se svežega zraka in spoznavaš nove kužke oziroma najboljše prijatelje drugih ljudi. Gledaš, kako teče po travniku in se podi za žogo ali drugimi psi. Lahko pa je tudi tvoj wingman.

Nikoli mi ne stori žalega

Besed ne uporablja, a vseeno vsak pozna telesno govorico svojega kužka. Ne dere se nate, ne žali te in nikoli te ne obsoja. Z njim si lahko točno tisto, kar si in to mu je dovolj

Najlepši je

»Ta pes mi pa sploh ni všeč.« Nikogar ne zanima kaj si ti misliš Karin. Moj pes je najlepši na svetu. Lahko je majhen, velik, suh, debelušen, star, mlad, dolgodlak, kratkodlak, brez dlak, črn, bel, siv ali pa ves umazan zaradi valjanja po blatu. Ni trenutka, ko v mojih očeh ni najlepši v celem vesolju. Vem, da nas veliko želi izbirati katerega psa bi imeli. Tudi če ti za trenutek ne bi bil všeč, bi kmalu postal najlepši pes. In to tudi je. Naš osebni foto model, ki nam zapolni kar veliko prostora na spominskih karticah.

Nekoč ga ne bo

In pridemo do tiste najtežje točke. Zakaj hudiča ne živijo tako dolgo kot mi. Pride trenutek, ko nas mali potepuh zapusti. Ne izgubiš samo psa in najboljšega prijatelja,, ampak izgubiš del sebe. A vseeno je odtise svojih tačk pustil globoko v tvojem srcu in ni dneva, ko se ne bi spomnil na spomine s svojim kosmatinčkom.

Najboljši prijatelj

Na tem mestu se zahvaljujem vsem psičkam in psičkom, ki nam narišejo nasmeh na obraz in nas ne pustijo, da smo slabe volje. Ste naši najboljši prijatelji in tudi mi komaj čakamo, da vas vsak dan vidimo, ko se vozimo iz opravkov.

Zdaj pa pojdi do njega, ga pobožaj in mu daj piškotka, ker točno veš, da je good boy. Potem pa naredi z njim en selfie in ga pripni v komentar kot zahvalo.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekHuawei po polovici leta zabeležil 23,2-odstotno rast prihodkov
Naslednji članekNeodkrit grški oto(če)k

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.