Pewdiepie kralj YouTuba!

Ravnokar poročeni Felix Kjellberg, bolje znan, kot PewDiePie, je pred kratkim presegel sto milijonov naročnikov na aplikaciji YouTube.

Dolgotrajni YouTuber je na aplikaciji že od leta 2010. Začel je s komentiranjem akcijskih in grozljivih iger ter zaslovel zaradi zabavnih reakcij. Vse to ga je vodilo, da je že leta 2012 postal najbolj naročen uporabnik.

pewdipie v zgodnjih letih

Njegove številke so vedno bolj naraščale, konec 2018 pa se je vnela vojna z indijskim produkcijskim podjetjem T-series. Šlo je za to, kdo bo ostal vodilni kanal. PewDiePie je samo v decembru prejel več kot 6 milijonov naročnikov, v nasprotju z letom 2017, ko jih je v celotnem letu prejel 7 milijonov.

vojna med Felixom in T-series

Čeprav je bila vojna na koncu izgubljena, ko je T-series aprila dokončno prehitel Felixa. Ta je zaradi določenih incidentov osebno končal meme Subscribe to PewDiePie, njegove slave pa še zdaleč ni bilo konec.

Felix že nekaj časa velja za kontroverzno figuro, a mu njegova Bro vojska oziroma sedaj preimenovani devet letniki stoji ob strani. Tako ima udobje, da se prosto izraža in pelje kanal v nove smeri.

nova smer njegovega kanala: Minecraft

Ena od teh se je zgodila junija, ko je Minecraft nadomestil priljubljene serije, kot so meme review, LWIAY in Pew News. Tudi Felix sam je komentiral to odločitev in dal vedeti, da kanal pelje v smer, ki se mu zdi najboljša zanj.

Petindvajsetega avgusta pa se je zgodilo. PewDiePie je postal prvi posamezni YouTube kanal, ki je presegel sto milijonov naročnikov.

Prejšnji članekViber sedaj omogoča ustvarjanje lastnih nalepk
Naslednji članekKorak, dva, zapleši: pogovor z Vlasto Veselko

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.