Piranska občina nadaljuje urejanje pešpoti do Fiese

Občina Piran je konec lanskega leta, natančneje 24. 11. 2020, zaključila ureditev cestne infrastrukture in razsvetljave na območju od parkirne hiše Arze do vhoda v kamp Fiesa. Letos svoja dela nadaljuje z urejanjem varne peš poti med Piranom in priljubljeno naravno plažo v Fiesi. Občina bo dokončala izgradnjo pločnika, ki bo segal vse do jezera Fiesa in do navezave na obstoječo naravno pot ob njem. Poleg vzpostavitve varne in osvetljene peš poti bo poskrbljeno tudi za urejeno parkiranje.

Prvi sklop del bo zaključen pred začetkom sezone

Predvidena dela so razdeljena v več sklopov, med katerimi naj bi se prvi del izvedel do 15. 5. 2021. V sklopu A naj bi se izvedla ureditev obstoječega gramoznega parkirišča, kjer bo mogoče parkiranje 52 osebnih vozil ter ureditev obstoječega, neurejenega pločnika, ki bo pešcem omogočal varno pot do jezera. Poleg tega naj bi se uredilo še drugo parkirišče, kjer bo 25 mest namenjenih motornim kolesom in 54 mest osebnim vozilom. Uredili bodo tudi prehod za pešce v neposredni bližini jezera Fiesa. Občina bo za izvedbo del v okviru sklopa A odštela slabih 70.000 €.

Sklopa B in C se bosta nadaljevala po sezoni

V sklopu A občina predvideva tudi pripravo podlage za namestitev javne razsvetljave, ki jo bodo izvedli po koncu letošnje sezone. Poleg tega se v zadnjih dveh sklopih predvideva preostala ureditev pločnika in pripadajoče cestne infrastrukture.

pot med piranom in fieso
Foto: Občina Piran

Lanskoletna dokončana dela

Ko je občina Piran konec novembra dokončala predvideno ureditev cestne infrastrukture in razsvetljave, je s svojimi deli vzpostavila zanesljivo in razsvetljeno povezavo med Piranom in Fieso. Po končanih delih, ki so občino stala dobrih 370.000 €, je vožnja po cestni povezavi dveh priljubljenih destinacij postala veliko bolj prijetna in manj stresna. S premišljenim vključevanjem označenih prehodov za pešce so poskrbeli tudi za varnejšo povezavo med obalnim pasom in objekti nad cesto.

cestna infrastruktura
Nova cestna infrastruktura. Foto: Občina Piran
Prejšnji članekKako sem spoznal vajino mamo dobiva nadaljevanje: »Kako sem spoznala tvojega očeta«
Naslednji članekZnanstveniki so ustvarili zarodek, ki je pol človek, pol opica

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.