Podeljene listine za najboljše študijske dosežke

Diploma with Red Tied Bow Ribbon Isolated on White Background.
Foto: Michael Burrell iz iStock

Univerza v Ljubljani je s koncem novembra obeležila Teden univerze. Podeljene so bile svečane listine za najboljše študijske dosežke.

Svečane listine Univerze v Ljubljani

Prejemnike svečanih listin UL za najboljše študijske dosežke sta nagovorila rektor Univerze, prof. dr. Gregor Majdič in Nika Bedek, študentka 3. stopnje na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani.

»Ste najboljši na Univerzi v Ljubljani – največji in najstarejši univerzi v Sloveniji. Ste vzor drugim kolegom in prihajajočim generacijam. Hkrati ste tudi svetlo upanje za prihodnost, za vašo stroko in za našo družbo. Želim si, da bodo vaši dosežki do sedaj dobri napovednik uspešne prihodnosti, ki je pred vami. Upam, da vas bodo vaši podvigi izpopolnjevali, osrečevali in da boste pri svojem delu in raziskovanju še naprej inovativni ter da boste v njem videli smisel, ne glede na to, v katero smer vas zanese prihodnost,« je povedala Nika Bedek.

Rektor Univerze pa je dejal: »Iskreno sem ponosen na vas, saj ste pomemben del naše univerzitetne skupnosti in s svojimi mladimi energijami prispevate k našemu konstantnemu razvoju. Iskreno vam čestitam za vaše dosežke! Posebna zahvala pa gre vašim mentoricam in mentorjem, ki vas na vaši poti spodbujajo, podpirajo in usmerjajo, hkrati pa so veliki učitelji, ki pustijo, da jih najboljši učenci tudi prerastejo.«

The main building of the University of Ljubljana. Slovenija
Foto: ShevchenkoAndrey iz iStock

Prejemniki svečanih lestin

V nadaljevanju lahko najdeš vse prejemnice in prejemnike svečanih listin Univerze v Ljubljani ter njihove krajše opise.

Ana Karlin (Akademija za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani)

Ana Karlin je za sodelovanje na mednarodnem plakatnem natečaju Poster Stellars v ZDA zanje prejela zlato nagrado v kategoriji Premični plakati. K uresničitvi celovite izraznosti končnega projekta je pristopila na senzibilno-avtorski način in z oblikovno doslednostjo, kar je prepoznala mednarodna žirija natečaja Poster Stellars, v kateri so bili tudi visokošolski učitelji vizualnih komunikacij iz različnih univerz v ZDA. Študentka je tako pomembno prispevala k prepoznavnosti Oddelka vizualnih komunikacij na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani.

Vita Volgemut (Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani)

Vita Volgemut je let  2021 zaključila študij na programu Univerzitetna poslovna in ekonomska šola (UPEŠ) Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani s povprečno oceno 10. Diplomsko delo (Dolgoročni vpliv koroškega plebiscita na gospodarsko rast) je ocenjeno z oceno 10. Prejela je pohvalo za študijski uspeh v vseh letnikih in priznanje za študijski uspeh na celotnem študiju.

Uroš Konda (Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani)

Uroš Konda je leta 2021 zaključil študij na programu Visoka poslovna šola Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani s povprečno oceno 9,93. Zaključna strokovna naloga (Presoja učinkov epidemije Covid-19 na poslovanje gospodarskih dejavnosti v Sloveniji s pomočjo Dupontovega sistema analize) je ocenjena z oceno 10. Prejel je pohvalo za študijski uspeh v vseh letnikih in priznanje za študijski uspeh na celotnem študiju.

Dejan Uršič (Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani)

Dejan Uršič je zaključil dodiplomski študij na programu Univerzitetna poslovna in ekonomska šola (UPEŠ) Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani s povprečno oceno 8,9. Po zaključku je študij nadaljeval na magistrskem programu Podjetništvo in ga leta 2021 zaključil s povprečno oceno 9,83. Magistrsko delo (Uporaba dizajnerskega načina razmišljanja na primeru start-upa in večje hotelske verige) je ocenjeno z 10. Prejel je priznanje za študijski uspeh na magistrskem študiju.

Vida Maver (Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani)

Vida Maver je zaključila dodiplomski študij na Fakulteti za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani. Študijsko pot je nadaljevala na magistrskem programu Kvantitativne finance in Aktuarstvo (KFA) Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani ter ga leta 2020 zaključila s povprečno oceno 9,75. Za magistrsko delo (Napovedovanje inflacije na osnovi inflacijskih pričakovanj: dinamični večfaktorski model) je diplomantka prejela Prešernovo nagrado Univerze v Ljubljani. Prejela je priznanje za študijski uspeh na magistrskem študiju.

Natali Panič Nardin (Fakulteta za družbene vede Univerze v Ljubljani)

Natali Panič Nardin je zaključila magistrski študij Politologija: Politična teorija s povprečno oceno 10. V času študija je sodelovala v različnih raziskovalnih projektih, v okviru katerih se je posvečala raziskovanju narodnega vprašanja ter razvoja antifašizma in drugih političnih doktrin na Slovenskem.

Metod Knific (Fakulteta za družbene vede Univerze v Ljubljani)

Metod Knific je zaključil magistrski študij Sociologija: Sociologija vsakdanjega življenja, s povprečno oceno 10. Študij je opravil ob delu, svoje znanje pa skuša vpeljevati v svoje lokalno okolje. Med drugim je skušal prispevati tudi k preprečevanju gentrifikacije rudarskih vrtičkov.

Gašper Ferme (Fakulteta za družbene vede Univerze v Ljubljani)

Gašper Ferme je zaključil magistrski študij Obramboslovje s povprečno oceno 10. V času magistrskega študija se je raziskovalno ukvarjal s teorijami varnosti v mednarodnih odnosih, zdaj pa proučuje vojaško organizacijo in njen položaj v družbi. Obštudijsko je dejaven v mladinskih in študentskih organizacijah.

Darjo Uršič (Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani)

Darjo Uršič je univerzitetni in magistrski študij Elektrotehnika zaključil s povprečno oceno 9 oziroma 9,2. Študij nadaljuje na doktorskem študiju Elektrotehnika kot mladi raziskovalec. V času študija poleg odličnega uspeha dosega vrsto uspehov na mednarodnih tekmovanjih. S svojimi podjetji uspešno konkurira na svetovnem trgu ter z njihovim zaledjem nudi razvojno-podporno okolje vrstnikom in študentom. Zavezan je reševanju družbenih problematik in vračanju družbenemu okolju.

Valentina Stanić (Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani)

Valentina Stanić je univerzitetni in magistrski študij Elektrotehnika zaključila s povprečno oceno 9,3 oziroma 9,9. Študij nadaljuje na doktorskem študiju Elektrotehnika kot mlada raziskovalka. Je predana elektrotehniki in fakulteti, prostovoljno promovira fakulteto ter sodeluje pri organizaciji in izvedbi tekmovanj in taborov pod okriljem fakultete. Je prevajalka strokovne literature in mentorica mladim.

Asist. Iris Ulčakar (Fakulteta za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani)

Asis. Iris Ulčakar se je odlikovala z izvrstnim študijskim uspehom in z izjemnim angažmajem pri vrsti obštudijskih dejavnosti. V svoji magistrski nalogi je vpeljala koncepte kvantnega kaosa v biljarde, opisane z modelom tesne vezi, in te rezultate objavila v cenjeni reviji Physical Review E, ki jo izdaja Ameriško fizikalno društvo.

Daniel Vitas (Fakulteta za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani)

Daniel Vitas je zaključil magistrski študijski program Matematika. Vse izpite na obeh stopnjah študija je opravil z oceno 10. V uglednih revijah je objavil znanstvena članka in leta 2020 prejel Prešernovo nagrado UL. Leta 2021 je prejel prvo nagrado na mednarodnem tekmovanju študentov matematike.

Tim Poštuvan (Fakulteta za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani)

Tim Poštuvan je zaključil prvo stopnjo interdisciplinarnega univerzitetnega študija Računalništvo in matematika z visoko povprečno oceno 9,89 in oceno diplomskega dela 10. V slednjem obravnava grafovske nevronske mreže, ki veljajo za najuspešnejši model strojnega učenja nad relacijskimi podatki, in predlaga novo metodo AdaGrid.

Jerca Rogelj (Pedagoška fakulteta Univerze v Ljubljani)

Kandidatkini nadpovprečni študijski rezultati so odraz njenega visokega zanimanja za likovno umetnost in vpetost slednje v pedagogiko. V lastnem likovno-praktično-pedagoškem delu smiselno združuje splošna in specifična pedagoška ter likovno teoretična znanja. Kot avtorica likovnih del je prisotna na študentskih razstavah v Galeriji Pedagoške fakultete Univerze v Ljubljani.

Kaja Bernardis (Pedagoška fakulteta Univerze v Ljubljani)

Kaja poleg študijskih obveznosti največ časa posveča tabornikom. Trenutno aktivno sodeluje pri vzpostavitvi področja inkluzije in diverzitete v Zvezi tabornikov Slovenije. Pomaga pri organizaciji poletnega tabora za otroke iz projekta Botrstvo. Občasno opravlja tudi prostovoljno delo v tujini.

Žan Onuk (Pedagoška fakulteta Univerze v Ljubljani)

Študij na prvi stopnji je zaključil s povprečno oceno 9,33. Poleg izjemnih študijskih dosežkov sodeluje tudi pri dogodkih promocije naravoslovja – Verižnem eksperimentu in izpeljavi tekmovanja osnovnošolcev za zlato Štefanovo priznanje. Od leta 2021 pomaga pri urejanju spletne strani z vsebinami matematike in fizike »Znati je kul«.

Andrej Javornik (Veterinarska fakulteta Univerze v Ljubljani)

Študij je zaključil s povprečno oceno 9,49 in bil več let uvrščen med najboljših pet odstotkov študentov letnika. Aktivno je sodeloval pri študentski organizaciji Veterinarske fakultete (ŠOVF) in mednarodnem združenju študentov veterine (IVSA) Slovenije. Šest let je bil tutor, od tega dve koordinator tutorjev študentov. Za dve raziskovalni nalogi je prejel fakultetni Prešernovi nagradi, izsledke ene pa je objavil v članku, v Acta Veterinaria Brno. Odlikujejo ga kolegialnost, predanost delu in čut za zdravstveno varstvo živali.

Urednik portala Student.si

VIRUniverza v Ljubljani
Prejšnji članekElon Musk je delil sliko svoje nočne omarice, ljudje odgovarjajo
Naslednji članekKakovostna in poceni vezava diplomskih, magistrskih in doktorskih nalog, tudi A3 format
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.