Podpiši peticijo za odlog plačila bivanja študentom v samooskrbi

Z izbruhom epidemije novega koronavirusa, se je mnogo študentov in državljanov znašlo v nezavidljivi situaciji. Trgovine in lokali so se zaprli, s tem pa je mnogo študentov ostalo brez edinega vira prihodkov. A položnice je treba konec meseca vseeno plačati. Zato so se študentje obrnili k zbiranju podpisov za zamrznitev oziroma odlog plačevanja vseh stroškov bivanja za študente.

V obrazložitvi peticije so sporočili, da podpirajo ukrepe države, s katerimi bi zajezili širjenje epidemije covid-19 in da zato razumejo odločitve glede začasne prepovedi obratovanja večine trgovskih, storitvenih in gostinskih dejavnosti. A dodali so še, da s takšno prepovedjo veliko študentov izgubi vir prihodka in tako vse finančno breme pade na študente. Povedali so, da so študentje steber države, saj jih je več kot 10 000, ki vsak mesec polnijo državno blagajno in s tem omogočajo delovanje gospodarstva. K temu so še dodali, da večina študentov nima finančne rezerve, saj se preživljajo iz meseca v mesec in da so najemnine in plačilo osnovnih življenjskih stroškov za študenta lahko kar velik zalogaj.

Zato državo naprošajo, naj premisli o zamrznitvi oziroma odlogu plačevanja vseh stroškov bivanja.

Peticijo je podpisalo že skoraj 1000 ljudi.

Prejšnji članekFundaciji Alibaba Foundation in Jack Ma Foundation donirali Sloveniji obrazne maske v pomoč pri spoprijemanju s COVID-19
Naslednji članekUčno gradivo in knjižnica na daljavo? Brez problema!

1 komentar

  1. Trenutno sama nimam nobenega dohodga in glede na to da se trenutno nahajam doma, na naslovu stalnega prebibališča in ne v domu v Ljubljani, bi tega bila zelo hvaležna.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.