Učno gradivo in knjižnica na daljavo? Brez problema!

Dijaki in študentje smo obtičali doma – a obvezni roki za oddajo seminarskih nalog in datumi izpitov se (zaenkrat) še niso spremenili. Ampak kako se učiti, če pač nimaš dostopa do knjig? NUK ponuja alternativo.

V NUK se namreč že veliko časa da sposoditi knjige na daljavo, kar omogočajo svojim članom. Poleg tega pa imajo tudi digitalno knjižnico dLib, kjer objavljajo digitalizirana gradiva, staro časopisje, razglednice, zemljevide in celo knjige, ki so dostopne vsakomur brez prijave. Dostopnega naj bi bilo okoli 80 % starega časopisja.

Dostop do knjig na daljavo pa omogoča tudi spletna knjižnica in knjigarna Biblos, v katero se je mogoče včlaniti preko portala Cobiss. Zanimivo ponudbo pa ponuja zavod Maska, ki vsak ponedeljek na spletu ponudi v branje eno knjigo Maskine založbe oziroma članek iz časopisov Maska.

never stop learningDa bi bil učni proces na daljavo olajšan tudi dijakom in učencem, so nekatere založbe brezplačno omogočile dostop do vseh elektronskih in interaktivnih gradiv na portalih, ki so sedaj na razpolago vsem učiteljem in profesorjem, pa tudi učencem in dijakom v osnovnih in srednjih šolah. Te založbe so Mladinska knjiga, Modrijan in Rokus Klett.

Prejšnji članekPodpiši peticijo za odlog plačila bivanja študentom v samooskrbi
Naslednji članekNajvišja stolpnica v Evropi

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.