Pomagajmo Evi in Mihaelu obdržati hišo!

Si predstavljaš, da pri 16 letih izgubiš mamo? Nato še dedka. In očeta. To je žalostna zgodba dvojčkov Eve in Mihaela iz Slovenskih goric. Mamo in dedka sta izgubila zaradi raka, očeta pa je izdalo srce. Od njegove smrti živita z babico Marijo, družini pa grozi še ena tragedija. Oče je namreč pred smrtjo najel kredit za nakup delovnih strojev, ki ga morata zdaj odplačati ravno ona.

Eva in Mihael sta študenta, ki poleg študija opravljata še nešteto del. Poprimeta za vsako delo, da bi le odplačala kredit, vendar je ta na žalost prevelik, da bi ga lahko odplačala sama. Če bi izgubili hišo, bi lahko izgubila še babico, njuno edino preostalo družino, saj tega ne bi razumela in preživela.

Eva, Mihael in babica sedijo za mizo
Foto: RTV Slovenija

Ta žalostna zgodba pa ima lahko srečnejši konec. Dvojčka zbirata prispevke, da bi jima uspelo odplačati zapadli dolg. Pomagaš jima lahko tako, da pošlješ SMS sporočilo TEDNIK1 (1 evro) ali TEDNIK5 (5 evrov) na 1919. Prispevke pa lahko nakažeš tudi na račun Zveze prijateljev mladine Slovenije (TRR: SI56 0400 1004 9903 191, sklic SI00 07-2021-2, namen: za dvojčka).

Eva in Mihael bosta vesela vsakega, še tako majhnega prispevka. Če jima ne moreš pomagati finančno, pa razširi vest o njuni prošnji in poskrbi, da čim več ljudi izve za njuno zgodbo. Vsako deljenje in vsak evro šteje. Pomagajmo jima!

Urednica revije Študent

Prejšnji članekProf. dr. Gregor Majdič izvoljen za rektorja Univerze v Ljubljani
Naslednji članekMaturanti prednost pri PCR-testih, fakultete bodo »počakale« okužene

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.