Poroke preko spleta?

V dobrem in slabem, v bolezni in zdravju, v času covida-19 in v času brez nevarnih virusov. Vedno in povsod. Kljub širjenju novega koronavirusa ljubezen ostaja in dejstvo je, da se zaljubljeni pari, komaj čakajoč, da se odpravijo na medene tedne, tokrat žal najdlje v domačo posteljo, želijo poročiti tudi v tem turbulentnem času.

Kako? Preko spleta seveda. S posebno odredbo so za to pooblaščeni v številnih državah zaljubljencem in za poroke pristojnim uradnikom omogočili veljavno in priznano sklepanje zakonov in opravljanje slovesnosti preko videokonferenc.

Med številnimi ukrepi, ki naj bi omejili širjenje virusa, so bile namreč tudi odpovedi prav vseh porok, kar je užalostilo mnoge pare – a ljubezen vedno najde pot! Poglej si, kako sta usodni da dahnila mladoporočenca iz Sydneya: poroka kar doma (v copatih?) v dnevni sobi, gostje pa verjetno na najudobnejših domačih foteljih pred ekrani:

Getting married on Zoom

Skupno življenje v karanteni bo verjetno kar dober preizkus za njun zakon.

Prstane si je v znak večne ljubezni pred številnimi pričami prav prisrčno izmenjal tudi naslednji par (poroki je sledila še super zoom fešta!):

Grace and Omar’s Zoom Wedding

Pa pri nas?

Slovenci bomo morali zaenkrat še malo počakati – pri nas se preko spleta poroke še ne opravljajo. V pomladnih mesecih si sicer večno ljubezen, po podatkih SURS-a, obljubi kar 40 % vseh na leto poročenih parov, zato se slovenske poročne agencija soočajo s kar veliko zaskrbljenimi bodočimi nevestami in ženini.

Le mirno. Uživajte še predzakonski stan kolikor vam življenje v karanteni le omogoča! Poročeni boste (ob neupoštevanju morebitne ločitve, če se kaj zalomi) lahko vse življenje. ?

Prejšnji članekCene počitnic v termah v letu 2020
Naslednji članekPOZOR! Policisti bodo do konca meseca preverjali kolesarje

1 komentar

  1. Zanimiv vpogled v poročno industrijo v času koronakrize. Kot poročna floristka lahko potrdim, da nas je korona precej prizadela. Začetni paniki je sledilo obdobje, ko so pari iskali vse možne načine, da bi se poročili in ena od takih rešitev so bile spletne poroke.

    Če vas slučajno zanima statistika porok v Sloveniji in trendi na področju porok, vas vabim k branju prispevka, v katerem sem strnila nekaj zanimivih podatkov: https://sanjski-sopek.si/poroke-v-sloveniji/

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.