Postani božiček za en dan!

Majhna škatla za VELIK nasmeh, ki ga lahko ljudem na obraz narišeš tudi ti – s sodelovanjem pri posebni akciji Božiček za en dan. Gre za projekt, izpeljan s strani prostovoljcev, ki se odločijo, da bodo v decembrskem času obdarovali povsem naključne ljudi – otroke ali starostnike. Za izbranega obdarovanca se pripravi paket, ki se ga odda na zbirno mesto, nato pa vodje projekta poskrbijo, da ta pride na pravo mesto ob pravem času.

Kako postanem božiček?

darilo
Pri pripravi darila sledi navodilom.

Preprosto slediš korakom.

  • registriraš se na spletni strani;
  • po uspešni registraciji si izbereš obdarovanca in mesto, kamor boš dostavil darilce;
  • počakaš na email s potrditvijo izbire;
  • pričneš s pripravo darila: glede tega, si poglej nekaj navodil, kako darilo pripraviti, kaj sodi v škatlo in kaj ne ter nekaj idej za darila;
  • ko je darilo pripravljeno in okrašeno, ga opremi z etiketama in dostavi na eno izmed zbirnih mest.

Kako se je vse skupaj začelo?

darilo
Akcija se vse bolj širi.

Skupina prijateljev se je odločila, da bi v decembru obdarila nekaj otrok. Majhna garaža kot skladišče, osebni avtomobil za razvoz. Niso vedeli čisto točno, v kaj se podajajo, a so vedeli, da želijo otrokom in njihovim staršem polepšati praznični zimski čas. Nekaj sto daril je v vseh teh letih projekta preraslo v desetisoče daril, skladišče je pridobilo na prostoru, vsako leto naredijo več kilometrov, nasmehi se množijo.

V letu 2016 so akcijo razširili še na socialno šibkejše starostnike, akcija pa je bila precej odmevna tudi na družbenih omrežjih in v medijih.

Božiček za en dan …

… je popolnoma neprofiten projekt, izpeljan v celoti s strani prostovoljcev. Za projektom stoji Zavod 364 in skupina posameznikov, ki iz želje po ustvarjanju dobrega v svetu projekt vodi in v njem sodeluje na vseh nivojih.

V lanskem letu so tako obdarili že več kot 12.000 otrok in starostnikov. V vseh letih skupaj so podarili že več kot 75.000 skrbno pripravljenih daril.

Pridruži se akciji in nariši nasmeh na obrazu tudi ti!

Prejšnji članekClimathon Ljubljana 2021: Bodi sprememba!
Naslednji članekČrni petek je pred vrati – izkoristi popuste

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.