Pozor vozniki! Časa imate še do petka!

Ko je slovenska vlada razglasila epidemijo bolezni covid-19, je sprejela tudi nekaj ukrepov. Eden izmed njih je bil prepoved izvajanja tehničnih pregledov, postopkov v zvezi z registracijo motornih vozil in del v delavnicah. Tako se je podaljšala veljavnost prometnih dovoljenj. A samo še do petka, 19. junija.

Službe, ki se ukvarjajo z motornimi vozili, so odprte že od 20. aprila, a vseeno je ukrep še veljaven. To velja za tehnične službe, strokovne službe in registracijske službe. V času zaprtja naj bi se nabralo okoli 400.000 vozil, ki so potrebovala tehnični pregled in podaljšanje registracije.

»Zato je vlada sprejela, da se podaljšanje vseh prometnih dovoljenj, vključno z zavarovanjem motornih vozil, podaljša do 19. junija. Torej, v ponedeljek ni treba, da vsi drvite na tehnične preglede,« je sredi aprila javnosti oznanil minister za infrastrukturo, Jernej Vrtovec.

Pozor!

V skladu z Odlokom o začasni prepovedi izvajanja tehničnih pregledov in drugih postopkov v zvezi z registracijo motornih vozil se veljavnost prometnih dovoljenj do 19. junija 2020 avtomatično podaljša le vozilom, katerim je veljavnost prometnih dovoljenj potekla v času od pričetka veljavnosti navedenega odloka. To je od vključno 17. marca 2020 do vključno 19. aprila 2020.

Vozila, ki jim veljavnost prometnih dovoljenj poteče od vključno 20. aprila 2020 dalje, ko so se tehnični pregledi in registracijske organizacije spet odprle, morajo veljavnost podaljšati po normalno predvidenem postopku.

Urednik portala Student.si

VIRgov.si
Prejšnji članekPolet na Luno bo prvič vodila ženska
Naslednji članekPodnebna realnost: Zemlja izenačila vročinski rekord za mesec maj

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.