Prenovljen prvi študentski dom v Mariboru: Kako bo videti?

Preteklo stanje Doma 1
Preteklo stanje Doma 1 Foto: on sd-um

Pisalo se je leto 1964, ko je bil v Mariboru zgrajen prvi študentski dom. In v letu, ko bi obeleževali njegovo 60. obletnico obstoja, s(m)o študenti pozdravili slovesno odprtje prenovljenega prvega študentskega doma v Mariboru.

Na Tyrševi ulici bo v četrtek, 18. aprila, ob 11. uri potekalo slovesno odprtje najstarejšega Študentskega doma 1. S čim se lahko pokaže prenova?

Prenova prvega študentskega doma v Mariboru

Prenova je osnova za izboljšanje kakovosti bivanja stanovalcev. V prvi vrsti je šlo za povečanje površine sob v Domu 1. Po prenovi ima 103 ležišča, ki so prilagojena različnim potrebam stanovalcev. Poleg tega je urejenih še 12 apartmajev s po dvema enoposteljnima sobama, ostale sobe pa so dvoposteljne. Zamenjana je bila tudi vsa notranja oprema.

S prenovo je bila zagotovljena tudi soba za gibalno ovirane, za dostop v objekt pa je poskrbljeno z namestitvijo dvižne ploščadi. Kot novost je tudi novo požarno stopnišč, na strehi pa pripravljena ploščad, ki čaka na kasnejšo postavitev čebelnjaka z apiterapijo oziroma apiterapevtsko vsebino.

Študentski dom Maribor je prenovljen
Študentski dom Maribor je prenovljen (na sliki preteklo stanje) Foto: on sd-um

V sklopu prenove je bila stavbi zagotovljena tudi energetska prenova, ki vključuje segmente: toplotna izolacija sten, zamenjava stavbnega pohištva, prenova strehe, prenova razsvetljave, ogrevalnega in prezračevalnega sistema.

»Univerza v Mariboru in naši študenti so tako dobili sodoben študentski dom, ki nudi odlično priložnost za druženje, ustvarjanje socialne mreže, učenje samostojnega življenja in sprejemanja različnosti. S tem bodo stanovalci bogatejši za nove izkušnje, ker so Študentski domovi Univerze v Mariboru VEČ KOT LE DOM,« so zapisali pri Univerzi v Mariboru.

Prenova študentskega doma v Mariboru
Prenova študentskega doma v Mariboru Foto: on sd-um

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekNajboljši električni avtomobili leta 2024
Naslednji članekNajboljši koncerti 2024 v naši bližini, ki jih ne smeš zamuditi!
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.