Pri Univerzi v Mariboru akreditacija nadaljnjih pet let

Headquarters of the University of Maribor, Slovenia. Front view.
Foto: Panama7 iz iStock

Dvajseta redna seja Upravnega odbora Univerze v Mariboru je bila uspešna. Članice in člani so se na njej seznanili z odločbo Sveta nacionalne agencije za kakovost Republike Slovenije v visokem šolstvu. Ta podaljšuje akreditacijo Univerzi v Mariboru za naslednjih pet let.

S seznanitvijo odločbe, ki podaljšuje akreditacijo UM za nadaljnjih pet let se je končal dolgotrajen in zahteven postopek. V okviru le tega je skupina strokovnjakov NAKVIS poleg preučitve dokumentacije izvedla tudi dva obsežna evalvacijska obiska, v katera je bilo vključenih več kot 700 sogovornikov. »Akademska skupnost je tako ponovno pokazala enotnost v želji, da univerzo predstavi kot kakovostno in razvojno usmerjeno institucijo, ki se zaveda svojih potencialov, ob tem pa ima tudi ambiciozne načrte kako jih kar najbolje izkoristiti,« so zapisali pri Univerzi v Mariboru.

V okviru ustanoviteljskih pravic UM se je Upravni odbor seznanil s poročilom o delu in poslovanju zavoda Evropski center za etnične regionalne in sociološke študije Univerze v Mariboru (ECERS) za leto 2021 in zavoda Center za uporabno matematiko in teoretično fiziko Univerze v Mariboru (CAMTP) za preteklo leto.

Sprejete so bile tudi spremembe in dopolnitve Meril in postopka za imenovanje predstavnikov UM v organih drugih pravnih oseb, potrjeno pa je bilo tudi Uradno prečiščeno besedilo Meril in postopka za imenovanje predstavnikov UM v organih drugih pravnih oseb.

Naslednja redna seja Upravnega odbora je načrtovana za 26. januar.

Spomnimo, da se je v tem letu iztekel štiriletni mandat članom nadzorneg sveta družbe TehnoCenter UM d.o.o. Tako je UO UM za nov mandat predlagal nova člana. To sta prof. dr. Niko Samec in prof. dr. Dean Korošak.

Urednik portala Student.si

VIRUniverza v Mariboru
Prejšnji članekZa selitev iz mesta bodo dobili plačilo države
Naslednji članekRaziskali smo dostopnost za invalide na Filozofski fakulteti

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.