Eurospin situla: Priljubljena trgovina prihaja v to luksuzno stavbo blizu centra

Eurospin prihaja v Ljubljano
Eurospin prihaja v Ljubljano Foto: on eurospin

Mnoge študente bo razveselila novica, da diskontni trgovec Eurospin odpira svojo šesto poslovalnico v Ljubljani. V primerjavi z vsemi ostalimi poslovalnicami bo ta nekaj posebnega, saj svoja vrata odpira v središču Ljubljane, bližje potrošnikom. Nova poslovalnica se bo nahajala v stavbi Situla na Vilharjevi cesti.

»V tem delu Ljubljane še nimamo poslovalnice«

Mnoge je presenetila odločitev italijanskega trgovca, saj se diskontne trgovine načeloma nahajajo izven mestnih središč v lastnih stavbah, kjer uredijo tudi prostor za parkiranje. Vodilni v Eurospinovi verigi, so odločitev o izbiri ljubljanske lokacije pojasnili: »Za odprtje poslovalnice v Situli smo odločili, ker v tem delu Ljubljane še nimamo poslovalnice. Dobili smo ponudbo, in ker nismo dobili ustreznejše lokacije, smo jo tudi sprejeli.«

Situla v Ljubljani
Situla v Ljubljani Foto: on aba

Brezplačno parkiranje v garažni hiši pod stavbo

Odločitev za umestitev poslovalnice Eurospina v mesto, kjer so prej kraljevali trgovci, kot sta Mercator in Spar, preseneča. Ker kupci v poslovalnicah pogosteje opravljajo večje nakupe, se je hitro pokazala pomanjkljivost izbrane lokacije, ki nima dostopa do zunanjega parkirišča. Težavo s pomanjkanjem parkirišč za kupce bodo pri Eurospinu reševali s ponujanjem brezplačnega parkiranja v garažni hiši pod stavbo Situle.

Eurospin je v Sloveniji že skoraj 20 let

Italijansko podjetje Eurospin EKO d.o.o. je na slovensko tržišče vstopilo že leta 2004. Gre za verigo diskontnih poslovalnic, ustanovljeno leta 1993, ki je razširila svoje poslovanje v skoraj vse večje slovenske kraje. Kupcem ponujajo približno 1700 izdelkov, ki so enaki v vseh poslovalnicah. V Sloveniji so odprli že več kot 50 poslovalnic.

Eurospin
Eurospin Foto: on eurospin
Prejšnji članekBalkansko mesto ima inovativno rešitev v boju proti onesnaževanju
Naslednji članekNajboljši arhitekturni podvigi leta 2022

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.