Razpis pripravniških mest na področju vzgoje in izobraževanja

Rear view of teenage students raising hands in classroom
Foto: Caiaimage/Chris Ryan iz iStock

Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje je za šolsko leto 2023/24 razpisalo klasična pripravniška mesta s sklenjenim delovnim razmerjem na področju vzgoje in izobraževanja.

Razpis pripravniških mest v vrtcih

Javni razpis pripravniških mest v vrtcih za leto 2023/24 je razpisal 80 pripravniških mest, v vrtcih, ki so vpisani v razvid kot izvajalci javnoveljavnih programov vzgoje in izobraževanja, in sicer:

  • Sklop A: 50 pripravniških mest za opravljanje vzgojno-izobraževalnega dela vzgojitelja predšolskih otrok – pomočnika vzgojitelja in
  • Sklop B: 30 pripravniških mest za opravljanje vzgojno-izobraževalnega dela vzgojitelja predšolskih otrok ali svetovalnega delavca v vrtcih oziroma šolah in zavodih za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami

Rok za prijavo je 26. april 2023.

Več informacij najdeš v Javnem razpisu pripravniških mest v vrtcih za leto 2023/2024.

child, tower, building blocks
Foto: FeeLoona iz Pixabay

Razpis pripravniških mest v šolah

Javni razpis pripravniških mest v šolah za leto 2023/24 je razpisal 170 pripravniških mest za opravljanje vzgojno-izobraževalnega dela učitelja, vzgojitelja, svetovalnega delavca ali knjižničarja v osnovnih šolah, osnovnih šolah s prilagojenim programom, šolah in zavodih za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami, glasbenih šolah, domovih za učence, srednjih šolah, dijaških domovih, ki so vpisani v razvid kot izvajalci javnoveljavnih programov vzgoje in izobraževanja.

Rok za prijavo je 26. maj2023.

Več informacij najdeš v Javnem razpisu pripravniških mest v vrtcih za leto 2023/2024.

teacher, property, plant
Foto: steveriot1 iz Pixabay

Pogodbe bodo sklenjene do konca avgusta

Oba razpisa sta objavljena v Uradnem listu RS.

Na podlagi sklepa o izbiri in razporeditvi bodo vzgojno-izobraževalni zavodi sklenili pogodbe o opravljanju pripravništva na pripravniškem mestu. Pogodbe se bodo sklenile najkasneje do 31. 8. 2023, z začetkom opravljanja pripravništva s sklenjenim delovnim razmerjem 1. 9. 2023, s polnim delovnim časom.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekEnakost spolov vsem pomaga živeti dlje
Naslednji članekHuawei prejel dve prestižni nagradi Naj Digi 2023

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.