Rektor UL pozval študente k cepljenju

Novoizvoljeni rektor Univerze v Ljubljani, Gregor Majdič, je pozval študente in študentke k cepljenju. To je, kot pravi, edini pravi ukrep, ki ga imamo v borbi proti epidemiji.

»Študentsko življenje ni le poslušanje predavanj«

»Na vas se obračam z željo, da vstopimo v novo akademsko leto – skupaj, vsi, zdravi in brez tveganj, da bi nam študij in delo na naši univerzi to jesen prekinil nov val epidemije covid-19,« je zapisal v svojem nagovoru študentom in študentkam. Izpostavil je, da predavanja po spletu niso primerljiva s tistimi v živo in dodal, da študentsko življenje nikakor ni le poslušanje predavanj. »Je tudi druženje, skupno učenje, skupno reševanje problemov, so terenske vaje, skupinsko praktično delo in nenazadnje tudi samostojno odraščanje in zabave,« je zapisal.

cepivo covid
Rektor UL poudarja, da je cepljenje nujno za zaustavitev širjenje bolezni.

V nagovoru je vse študente in študentke pozval k cepljenju. Omenil je znani splošni dvom številnih o varnosti cepiva, a poudaril, da je »ta trenutek cepljenje edini ukrep, s katerim lahko resnično zaustavimo epidemijo in preprečimo nov jesenski val bolezni.« Številni mladi namreč menijo, da se ni potrebno cepiti, ker ne zbolevajo za nevarnejšimi oblikami covida, a rektor Majdič meni, da cepljenje ni le zaščita posameznikov, temveč zaščita celotne družbe. 

»Vrnimo si študentsko življenje«

Študentskega življenja letošnje študijsko leto praktično ni bilo rektor Univerze v Ljubljani si, prav tako kot si mi študentje, želi njegove vrnitve. »Vrnimo si študentsko življenje, kot smo ga poznali pred epidemijo. Vrnimo si priložnost, da se spet dnevno srečujemo na hodnikih naših fakultet in akademij. Okrepimo si samozavest, da smo zmogli: da smo pomagali sebi in pomagali zavarovati druge,« je zapisal in dodal, da je to naše poslanstvo, na katerega bomo nekoč ponosni: »naš prispevek, na katerega bomo kmalu gledali kot izraz zmagovite solidarnosti, ki je porazila temno epizodo nevarne, nalezljive bolezni,« je še zapisal.

Študente in študentke je rektor nagovoril tudi v videoposnektu.

Prejšnji članekTikTok mlade izobražuje o financah
Naslednji članekKaj je dobro vedeti pred maratonom?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.