Resničnostni šov Kmetija

Vsako leto spremljamo več resničnostnih šovov, ki nimajo nič novega ali pametnega za povedati. So zato, da zapolnejo nek del televizijskega programa. Vsi poznamo Big brotherja in Kmetijo. Skoraj enak princip, le da je razlika v tem, da lahko tistim na Kmetiji priznamo, da vsaj nekaj delajo.

Začetki Kmetije

Resničnostni šov je ustvarila švedska televizija Strix. V različnih verzijah je bila predvajana že v 25 državah. Od vseh je Slovenija z že 9. sezono na četrtem mestu po številu sezon. Pred nami so le Švedska, Norveška in Brazilija s svojimi verzijami Kmetije. Naši zmagovalci so si tako razdelili že skoraj pol milijona evrov. In ja, denar bi lahko bil bolje porabljen.

Letošnja kmetija
Letošnja kmetija.

Oddaja je brezvezna

Ljudje so izbrani med mnogimi prijavami tistih, ki bi radi sodelovali v šovu. Večina se jih za to odloči zaradi denarja, drugi zaradi prepoznavnosti, tretji pa zaradi obojega hkrati. Vsako leto tri mesece vidimo polno objav, člankov in »memejev« povezanih s trenutno sezono Kmetije. Tisti, ki so proti oddaji lahko seveda preklopijo na drug kanal, lahko pa se pritožujejo prek Facebook objav. Za te moramo priznati, da pokažejo vse oblike človeka, ki so kadarkoli obstajale. Odličen primer za kakšno študijo.

Majice, ki so lahko zanimivo darilo
Majice, ki so lahko zanimivo darilo.

Lahko tudi kaj pozitivnega

Za marsikoga seveda. Siguren sem, da se bo marsikdo nasmejal. Nekaj staršev pravi, da je to odličen primer za učenje. Sediš pred televizorjem in otroku pač kažeš česa ne sme početi. Največ pa iz tega potegnejo tisti, ki prodajajo majice in podobne artikle. Tako v slovenskih resničnostnih šovih nastane ogromno možnosti za darila. Od znane fraze »Si jedla sir?« do še vedno spektakularnega Fačuzija. Trenutno pa Slovenijo pretresa odlično znanje angleškega jezika z izjavo »No mrfy« .

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekBarcelona v plamenih, ljudje na ulicah
Naslednji članekKam na enodnevni izlet po Sloveniji?

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.