Kam na enodnevni izlet po Sloveniji?

Grad Bistra: Tehniški muzej Slovenije

Muzej se nahaja v neposredni bližini Vrhnike. Obsežne zbirke so predstavljene v prostorih nekdanjega samostana. Razstavljeni predmeti so iz najrazličnejših področij, kot so promet, kmetijstvo, lov, avtomobilizem, strojništvo. Ogledaš si lahko delujoč mlin in znamenito zbirko Titovih avtomobilov. Lahko se odpraviš po gozdni učni poti, ali pa posediš in kofetkaš v parku ob ribniku.

Cena za študente: 4,00 €

podmornica v sončnem zahodu
foto: spletna stran Park vojaške zgodovine Pivka

Park vojaške zgodovine Pivka

Na območju starih italijanskih kasarn je urejeno turistično središče. Predstavljena je vojaška zgodovina od začetka Jugoslavije do samostojne Slovenije. Na ogled so postavljeni tanki, lokomotive, topi in vojaški helikopterji. Preizkusiš lahko simulator letenja z letalom MIG-21 ali pa si ogledaš notranjost prave podmornice.

Cena za študente: 8,00 €

Lipica

lipicanec med predstavo
foto: spletna stran Lipica

Ogled kobilarne in znamenite pasme konj je lahko voden ali pa samostojen. Lahko si ogledaš Muzej lipicancev in Muzej kočij ter Galerijo Avgusta Černigoja. Sprehodiš se lahko po mreži sprehajalnih poti in parkov, ali uživaš v različnih predstavah z lipcanci.

Cena za odrasle: 12,90 € (zimska)

Kočevsko

Kočevski medved na drevesu
foto: spletna stran zavoda Kočevsko

Kočevje je največja slovenska občina po zaslugi obširnih gozdov. Lahko obiščeš divje Reško jezero in občutiš, kako leti orel belorepec. V samem mestu Kočevje lahko plavaš ali drsaš po Rudniškem jezeru. V bližini Gotenice je na ogled Bunker Škrilj, ki je bil dolgo zaprt za javnost in je ostal neokrnjen. Na Ranchu Marina pa organizirajo jahanje s konji po terenu v western slogu.

 

Če imaš tudi ti izvirno idejo za nedeljski potep, nam jo zaupaj spodaj v komentarju.

Prejšnji članekResničnostni šov Kmetija
Naslednji članekŠtudent v Gambiji: vem zdaj več?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.