S spomladanskim čiščenjem nad dolgčas

Te dni imaš časa najbrž na pretek. Če si zbingal že vse možne serije, naredil vse kar se ti je od novembra nabiralo za faks (kao) in če na družbenih omrežjih že desetič prebiraš ene in iste poste, ti preostane le še ena stvar: spomladansko čiščenje.

Zaveži ruto okrog glave, navij radio do konca in akcija!

Will Smith obožuje sesanje
Če lahko Will, lahko tudi ti!

1. korak – priprava

Najboljše je, da si najprej pripraviš vse, kar boš potreboval. V vedro nameči krpe, gobice, univerzalno čistilo, razmaščevalec. Poišči metlo, papirnate brisače in iz vogala privleci sesalec. Najbrž te družinski člani že čudno gledajo, kajne?

Vse, kar potrebuješ!

2. korak – prostor

Izberi prostor, ki ga boš spravil v red. Ne zadaj si preveč na enkrat, da te ne mine nekje na sredi. 😉 Čisti po principu vse ven: Izprazni omarice, police in obešalnike. Pobriši prah, počisti umazanijo. Za običajno umazanijo bo zadostovalo univerzalno čistilo in bombažna krpa. Tudi topla voda z nekaj detergenta za pomivanje posode bo super učinkovita, če nimaš pri roki čistil.

3. korak – tlačistila

Najlažje bo šlo z dobro staro metlo. Preprog se loti s sesalcem. Za zaključek tla poribaj, nato pa pet minut straži pred vrati, da se tla posušijo. 😀

4. korak – smeti

Vrzi stran vse, česar zagotovo ne potrebuješ. Ne pozabi na ločevanje! 🙂

5. korak – okna in vrata

Oken in vrat se vsakodnevno veliko dotikamo, posledično se nanje prime umazanija. Za čiščenje steklenih površin uporabi papirnate brisačke in čistilo za steklo. Pazi, da ne poškoduješ lesenih površin z močnimi čistili.

6. korak – tekstil

V pralnem stroju operi ves tekstil, ki je pralen (kopalniška zavesa, običajne zavese, posteljnina, mehke preproge). Če boš uporabil mehčalec, bo stanovanje še nekaj dni prijetno dišalo.

Crowd cheers for Spongie.
Mogoče bo tudi zate kdo navijal.

Med čiščenjem čas kar leti. Kot bi mignil bo stanovanje čisto, ti pa zadovoljen sam s sabo. Preostane ti le še to, da si pripraviš skodelico vročega kakava, se zlekneš na kavč in prebereš dobro knjigo. Katera bo?

Prejšnji članekRdeči križ v krizi koronavirusa išče mlade prostovoljce
Naslednji članekMoskva: dodatni postanki

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.