Moskva: dodatni postanki

V 1. delu smo predstavili tisto glavno, kar si vsak turist običajno ogleda v Moskvi. Tokrat pa o znamenitostih, ki so nekoliko bolj oddaljene ali manj znane, a zato nič manj navdušujoče.

Vrabčeve gore

Gre za 80 metrov visok hrib z razgledno ploščadjo, ki razkriva čudovit pogled na mesto. Za še boljši pogled se lahko popelješ tudi z vzpenjačo, nikar pa si ne pozabi ogledati veličastne Državne univerze v Moskvi (MGU). Zgradba univerze je ena od moskovskih sedmih sester, nebotičnikov, zgrajenih v stalinističnem stilu.

MGU

Moskva City

Moskovski mednarodni poslovni center, ki še ni dokončan, je nekakšen otoček vrtoglavih nebotičnikov. V njih so pisarne, stanovanja, restavracije, bari in razgledne točke.

Moskva City

Caričino

Caričino je v 18. stoletju dala zgraditi Katarina Velika, ki se je zaljubila v pokrajino tega predela Moskve. Danes je v obnovljeni palači muzej, čudovit park pa je odprt javnosti, ki se po njem sprehaja v vseh letnih časih.

Caričino

Kolomensko

Vasica Kolomensko se prvič omenja že v 14. stoletju. Z leti se je razvila v najbolj priljubljeno posest med člani kraljeve družine. Park je še ena odlična kombinacija narave in veličastnih zgradb.

Kolomensko

Park VDNH

Park VDNH je park s sovjetsko tematiko, kjer so prestavljene vse sovjetske republike in razne industrije, od geologije do raziskovanje vesolja.

Park VDNH

Tržnica Izmajlovo

Izmajlovo je predel Moskve, kjer lahko najdeš park in barviti kremelj, v njem pa dobro založeno tržnico. Izmajlovo je pravi kraj za kupovanje spominkov, saj jih lahko dobiš po veliko ugodnejši ceni kot kjerkoli v centru.

Tržnica Izmajlovo

Metro postaje

Moskva se ponaša z veličastnimi in posebnimi metro postajami. Med najbolj znamenite sodijo Majakovskaja, Ploščad revoljuciji, Kijevskaja, Dostojevskaja in Prospekt mira.

Metro postaja Ploščad revoluciji

Otroci so žrtve pregreh odraslih

Umetniško dela slikarja in kiparja Mihaila Šemjakina predstavlja trinajst pregreh odraslih, med drugim prostitucijo, alkoholizem, vojno in ravnodušnost. Pred skulpturami se igrata otroka z zavezanimi očmi.

Otroci so žrtve pregreh odraslih

 

Prejšnji članekS spomladanskim čiščenjem nad dolgčas
Naslednji članekOtoček sredi (rdečega) jezera

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.