SDGYOU: Nov Erasmus+ projekt

Ljubljana je v mesecu juliju gostila koordinacijski sestanek za nov Erasmus+ projekt SDGYOU. Ta bo potekal od novembra 2020 do februarja 2023, v tem času pa se bo zvrstilo več različnih aktivnosti. Projekt so poleg Slovenije podprle tudi Srbija, Romunija, Severna Makedonija, Indija in Vietnam. Cilj projekta Sustainable Digitalization Goals with YOUth bo z usposabljanjem mladinskih delavcev razviti digitalne veščine, kompetence in znanje, ki bodo pripomogle k ozaveščanju mladih o trajnostnem razvoju.

Uporaba inovativnih poučnih praks

Projekt SDGyou je odobril in financiral Erasmus+ v okviru Ključnega ukrepa 2: sodelovanje pri inovacijah in izmenjavi dobrih praks – krepitev zmogljivosti na področju mladih. Projekt bo trajal 24 mesecev, svoje cilje pa želijo doseči s spodbujanjem novega neformalnega učenja z odprtimi in inovativnimi praksami, ki bodo dosegle digitalne kompetence partnerskih organizacij in mladinskih delavcev.

Pomen digitalne pismenosti

Digitalna pismenost ima v zadnjih letih velik potencial za pomoč pri uresničevanju ciljev trajnostnega razvoja. Mladi v Evropi vse več časa preživijo pred digitalnimi mediji in tehnologijo, ki jih ne le nadejajo z novimi informaciji, vendar jim predstavljajo tudi priložnost za delo, učenje, izmenjavo izkušenj in pogledov. Pri projektu bi bili mladi seznanjeni z zametki ustvarjanja digitalnega prostora in z odpiranjem vrat za morebitne nadaljnje spletne dejavnosti, ki bi povečale udeležbo mladine v smeri 17 ciljev trajnostnega razvoja, ki so zadani v obdobju med letoma 2015 in 2030.

17 ciljev trajnostnega razvoja
Na Vrhu Organizacije združenih narodov o trajnostnem razvoju je bila septembra 2015 sprejeta Agenda 2030, ki vsebuje 17 ciljev trajnostnega razvoja (»Sustainable Development Goals – SDGs«).

Raznolike aktivnosti

V 24 mesecih bodo pri projektu potekale različne aktivnosti – od dejavnosti mobilnosti do dejavnosti krepitve zmogljivosti, te pa se bodo realizirale na lokalni, nacionalni in nadnacionalni ravni. Da bi se ustvarjalci vsebin o trajnostni prihodnosti čim bolj približali mladostnikom, bo med projektom na to temo nastalo 7 podcastov, 7 video zgodb in 7 foto zgodb.

Bi bil tudi ti del projekta?

Če želiš sodelovati se lahko obrneš na Fundacijo Študentski tolar, ki je projekt podprla v Sloveniji namenjena študentom v stiski in je sicer namenjena študentom v stiski.

sdg you projekt

Prejšnji članek3 triki, kako ravnati z denarjem in obvladovati finančna tveganja
Naslednji članekNaj planinska koča 2021

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.