SDS ostro obsoja politične pritiske na RTV Slovenija

Stranka SDS obsoja politične pritiske na RTV Slovenija
Stranka SDS obsoja politične pritiske na RTV Slovenija

Slovenska demokratska stranka je na svoji spletni strani objavila zapis v katerem ostro obsoja pritiske na generalnega direktorja RTV Slovenija. Kot so zapisali v izjavi, SDS ostro obsoja politične pritiske podpredsednice vlade Tanje Fajon na Andreja Graha Whatmougha. Sindikat novinarjev RTV Slovenija pa je obenem pojasnil, da stavke ne bo prekinil, saj njihove zahteve še zdaleč niso uslišane.

Ali SDS res ostro obsoja politične pritiske na RTV?

»V Slovenski demokratski stranki ostro obsojamo politične pritiske zunanje ministrice in podpredsednice Vlade RS Tanje Fajon na generalnega direktorja Radiotelevizije Slovenije Andreja Graha Whatmougha, ki si jih je dovolila preko nedavno objavljenega javnega pisma,« so zapisali v uvodnem stavku svojega zapisa o političnih pritiskih na vodstvo RTV.

Prav pritiski na RTV Slovenija so bili ena izmed glavnih kritik novinarjev in javnosti v smer vlade oziroma stranke, ki obsoja tokratne pritiske. Tako bo že danes potekala druga stavka novinarjev RTVja, generalni direktor RTV Slovenija Andrej Grah Whatmough pa je novinarski sindikat pozval k podpisu stavkovnega sporazuma in preklicu stavke. Kot meni sam, bi lahko zaradi stavkanja nastala nepopravljiva programska škoda. Stavkovni odbor se je odločil, da stavke ne bo preklical.

Stavka RTV Slovenija ne bo prekinjena
Stavka RTV Slovenija ne bo prekinjena dokler ne bodo zahteve izpolnjene

Novinarji RTV Slovenija stavke ne bodo prekinili

»Prekinitev dela v obliki stavke je v javnosti izjemno slabo sprejeta, naše poslušalce, gledalce in bralce prilagajanje oziroma zmanjševanje programa odvrača od naših vsebin, vzbuja nezaupanje in močno načenja ugled največjega medijskega zavoda v državi,« so zapisali v vodstvu RTV Slovenija.

Precej zanimiv je tudi konec zapisa stranke SDS, kjer pozivajo k prekinitvi pritiskov na RTV: »Nenazadnje pa v Slovenski demokratski stranki poudarjamo, da mora Radiotelevizija Slovenija nedvomno postati profesionalen in nepristranski medij, ki si ga državljani po več kot treh desetletjih samostojne države vsekakor zaslužimo.«

»Generalni direktor Andrej Grah Whatmough dan pred stavko znova manipulira in zavaja javnost prek sporočila za javnost,« sta se na direktorjev poziv k prekinitvi stavke odzvala stavkovni odbor in pogajalska skupina Koordinacije novinarskih sindikatov RTV Slovenija. Poudarili so, da stavka ne bo prekinjena, saj predlogi ne odgovarjajo na njihove zahteve.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekNajden največji mesojedi dinozaver v Evropi
Naslednji članekS 16-palčnim prenosnikom Huawei spreminja delovno okolje

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.