Si že imel kakšno od teh najpogostejših nočnih mor?

Vsi smo se na določeni točki svojega življenja že zbudili v poplavi lastnega znoja, ki ga je povzročilo nenadzorovano bitje srca kot posledica nočne more. Je grozen način zbujanja, vendar pomemben del sanj.

Hitro se odločimo analizirati svoje zabavne sanje, z nočnimi morami pa je drugače, saj jih povezujemo s stresom in tesnobo. Tako kot sanje pa je tudi nočne more težko v celoti razumeti. Te pričajo o naši podzavesti in naših čustvih. Še veliko več nam povejo ponavljajoče se sanje, ki lahko razkrijejo veliko vzorcev in povezav, na katere prej nikoli ne bi pomislil.

10. Izgubljenost ali ujetost

Če je to v labirintu ali pa za zaprtimi vrati, je tovrstno počutje zelo lahko pojasniti – prikazuje skrb glede ujetosti ali izgubljenosti v določeni situaciji v resničnem življenju.

To je dobra priložnost, da se vprašaš, ali čutiš pritisk s strani drugih ali če ne veš, kaj storiti in se v tem smislu počutiš izgubljen. To bi bila lahko rešitev za nočno moro.

9. Padanje ali utapljanje

Če se neprestano potapljaš bodisi v zraku bodisi v vodi, je možno, da si ponotranjil tesnobo glede neobvladljive situacije ali naloge, ki močno pritiska nate.

Tvoja reakcija na izgubo nadzora znotraj nočne more je verjetno zelo podobna tvoji reakciji v resničnem življenju. Če se ta nočna mora ponavlja, poskusi eksperimentirati z lucidnim sanjanjem. Ko se zavedaš, da si v nadzoru, se lahko padanje ali utapljanje spremenita v letenje ali plavanje – to ti potem lahko pomaga tudi v resničnem življenju.

Moški pada

8. Okvara telefona ali določene naprave

Ta nočna mora je postala pogosta v modernem času – veliko ljudi sanja, da se računalniki uničijo ali da se nihče ne javi na telefon, ko kličejo.

Okvare, sploh take, ki vključujejo komunikacijsko tehnologijo, lahko pomenijo, da se ti ne uspe povezati z nekom na čustveni ravni. Pomisli, če si mogoče z nekom izgubil stik in jim pošlji sporočilo. Nato bodi pozoren, če se nočna mora konča.

Prav tako lahko pomeni, da prihaja do odtujitve ali pregrade med tabo in ljubljeno osebo. Zato vzemi nočno moro kot signal in premisli o vajinem odnosu.

7. Golota ali pomanjkljiva oblačila v javnosti

Ena izmed najbolj znanih nočnih mor, povezanih s samozavestjo. Ker oblačila delujejo kot način skrivanja stvari, njihova izguba simbolizira tesnobo glede ideje, da bi ljudje te stvari videli.

Če ti je v sanjah lagodno biti nag, pomeni, da si samozavesten v resničnem življenju. Če te je sram, pa ravno nasprotno. Če se situacije ne zavedaš, lahko pomeni pomanjkanje samozavedanja. Golota se pojavi tudi takrat, ko se skrivaš za fasado in se pretvarjaš, da si nekaj, kar nisi.

6. Naravne katastrofe ali katastrofe povzročene s strani človeka

To je lahko ena izmed najhujših nočnih mor, saj pove veliko o tvojem duševnem stanju. Tistim s to nočno moro se katastrofa lahko približuje v resničnem življenju. Velikokrat pride z občutkom nemoči.

Če se nočna mora ponavlja, dobro premisli, kaj bi ti lahko povzročalo tovrstne občutke in odločno naslovi težavo, tudi če to pomeni samo prošnjo za pomoč.

Apokalipsa

5. Neuspel izpit

Tudi če te ni bilo v šoli več let, se verjetno nisi rešil nočnih mor o nepredvidljivih testih in nemogočih izpitih. V sanjah ti največ pove prejeta ocena. Padec lahko odraža skrbi glede tega, ali si zaslužiš vse, kar si dosegel v življenju. Vprašaj se, kakšno oceno bi dal vsem svojim preteklim dejanjem.

Če bi bil z oceno zadovoljen, vendar v nočni mori še vseeno padeš, ti lahko podzavest želi povedati, da se počutiš, kot da nisi dobil primernega priznanja za svoje dosežke.

4. Izguba ali poškodba lastnine

Ko sanjaš hišo, ta navadno simbolizira tvoj pogled na samega sebe – fasada predstavlja tvojo samopodobo, notranjost pa tvoj notranji jaz.

Če je bil v nočni mori tvoj dom ali nekaj znotraj tega poškodovanega, to lahko prikazuje notranje občutke, da s tabo slabo ravnajo. Če pa je bilo nekaj ukradenega, to lahko pomeni tesnobo oziroma strah pred tem, da je nekaj tebi ljubega ogroženega.

3. Težave z avtom

Podobno kot pri sanjah o hišah videz avta predstavlja tvoje zunanje dojemanje telesa, notranji občutki pa so dobesedno tisto, kar se skriva pod streho. Na primer lahko bi vozil novega, sijočega Lamborghinija, ki je napolnjen s smetmi.

Če pa sediš za volanom in se boš kmalu zaletel, se morda v resničnem življenju počutiš nemočen in se spopadaš z izgubo nadzora.

Prometna nesreča

2. Poškodba, bolezen ali smrt

Te nočne more so verjetno najstrašnejše, vendar jih ne smemo razumeti preveč dobesedno. So tudi zelo pogoste.

Čeprav so morbidne in temačne, lahko simbolizirajo začetek nove faze življenja. Na tak način se poslavljaš od starega in izrekaš dobrodošlico novemu.

Lahko pa pomenijo tudi nekaj temačnega – lastna smrt ali bolezen lahko predstavljata čustveno bolečino. Če gre o ljubljeni osebi pa lahko pomeni, da se del tebe, ki ga vidiš v njej, počuti, kot da umira ali je izgubljen.

1. Zasledovanje ali napad

To je ena izmed najbolj adrenalinskih nočnih mor. Okolica in napadalec se lahko spremenita, dejanje zasledovanja pa vedno simbolizira telesni odziv v smislu boja ali bega.

Odziv boj ali beg je del človeške narave, zato je ta nočna mora pogosta, sploh takrat, ko se soočamo z nevarnostmi v resničnem svetu.

Zasledovanje lahko prihaja iz tesnobe, povezane z več stvarmi. Odziv pa priča, kako bi reagiral na stres in strah v resničnem svetu.

Senca neznanca na oknu

Prejšnji članekVeš kdo je Nando Dixkontrol? Žalostni padec očeta katalonske elektro glasbe MAKINE
Naslednji članekPomlad je v Emporium prinesla novo znamko Royal Robbins

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.