Skrajšaj si čas na poti domov

Vožnja s faksa ali z mesta, kjer študiraš, zna biti dolga in naporna, še posebej, če se voziš vsak dan. Niti zavedaš se ne, koliko časa na teden dejansko porabiš na poti in koliko časa bi prihranil, če bi ta čas izkoristil za kakšne druge opravke. Torej, kako se zamotiti na poti domov?

Beri

Verjetno imaš že kar nekaj časa kakšno knjigo, ki si jo želiš prebrati, pa ne najdeš časa. Tistih nekaj ur na teden, ko se utrujen voziš domov, lahko izkoristiš za branje. Tako boš ta čas namesto scrollanja po Instagramu namenil gubanju možganov in nekaj dobrega naredil tudi zase.

Kindle knjiga

Planiraj si čas

Če si obseden s planiranjem, imaš najbrž tudi splaniran čas, kdaj boš planiral. In tako naprej v začaranem krogu. Da za planiranje dneva in tedna v naprej ne porabiš preveč časa, lahko to storiš na vlaku ali avtobusu. Tako boš točno vedel, kaj moraš storiti, ko prideš domov.

Ponavljaj snov

Čeprav po celem dnevu ali tednu na faksu komaj čakaš, da prideš domov, ti bo ponavljanje snovi po poti prišlo še kako prav, ko se bodo bližali izpiti in kolokviji. Kajti snov si lažje zapomneš, če jo obnoviš, ko je še sveža in tako osvežiš vse podatke, ki si si jih morda pozabil zapisati med predavanjem, a so se ti zapisali v spomin.

Delaj nalogo

Enako velja tudi za pisanje domačih nalog. Če imaš nalogo, ki je dokaj preprosta in ne potrebuješ veliko učenja in brskanja po knjigah, jo lahko preprosto opraviš po avtobusu ali vlaku. Tako boš lahko še eno stvar več obkljukal s svojega to-do lista in boš imel bolj prost vikend.

Sedeži na avtobusu
Sploh se ne zavedamo, koliko časa dejansko porabimo na poti.

Glej film

Če si pa želiš ta čas vzeti za sprostitev, glej film ali nadoknadi dele najljubše serije. Ni nujno treba, da si vseskozi produktiven, včasih potrebuješ tudi čas zase in za sprostitev.

Nadoknadi spanec

Kot zadnje pa pride spanec. Če z lahkoto zaspiš, takoj ko prideš na vlak, si lahko srečen. Če pa težko ignoriraš luknje v cesti in klokotanje koles, a si vseeno želiš odpočiti preden prideš domov, imam zate en nasvet. Na slušalke si daj mirno glasbo in odpri zvezek ali knjigo, ki jo potrebuješ za faks, ter začni brati. Če ti je dolgočasno, boš zaspal v trenutku. Če pa ne, potem si itak zmagal, ker boš ta čas še bolje izkoristil in se uspel celo nekaj naučiti. ?

Prejšnji članekKalifornija 6. del: Zvezde in blišč
Naslednji članekBrezplačno z vlakom po Evropi!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.