So mikrovalovke res škodljive?

Ena redkih kuhinjskih naprav, ki razdvaja. Po eni strani hiter in učinkovit način za kuhanje, po drugi znak lenobe in celo nevarnosti. Kje pa se skriva resnica? Ob pravilni uporabi naj sevanje ne bi bil problem. A vprašanja glede izgube hranil in pogrevanja hrane v plastiki še vedno ostajajo.

Izguba hranil

Za izgubo hranil odgovora še ni. Nekatere študije trdijo, da mikrovalovna pečica povzroča izgubo, a druge študije to zanikajo.

Pogrevanje v plastiki

Strokovnjaki tu opozarjajo na problem, saj pogrevanje plastike lahko vodi v to, da se določeni dodatki plastike razgradijo in pomešajo v hrano. Na srečo se temu problemu lahko preprosto izogneš, da hrane ne pogrevaš v plastičnih posodah.

Tveganja pogrevanja

Problem se pojavi, ko je hrana pogreta neenakomerno. Če hrana ni celotna pogreta do 82 stopinj Celzija, vse bakterije niso ubite, prav tako hrane ni priporočljivo pogreti več kot enkrat, saj se bakterije vrnejo vsakič, ko se obrok shladi.

Sevanje

Sevanje pri uporabi mikrovalovne pečice ni nevarno, saj je sevanje, ki ga uporabljajo enako kot v nekaterih žarnicah in radijih.

Prejšnji članekNajboljše aplikacije za oboževalce filmov
Naslednji članekAgilno?! Projekti, zaposleni, podjetja

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.