Šolski center Nova Gorica odhaja v prenovo

construction worker, builder, build
Foto: Life-Of-Pix iz Pixabay

Šolski center Nova Gorica bo začel s prenovo svojih stavb. Omenjeni šolski center bo to lahko naredil z evropskimi sredstvi, ki jih bo porabil za energetsko prenovo. V okviru projekta Energetska sanacija stavb Šolskega centra Nova Gorica so bila odobrena sredstva v višini 1,9 milijona evrov.

Energetska sanacija stavb Šolskega centra Nova Gorica SKLOP A

Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila nekaj več kot 1,9 milijona evrov evropskih sredstev za projekt, z naslovom Energetska sanacija stavb Šolskega centra Nova Gorica SKLOP A.

Šolski center Nova Gorica bo v okviru projekta s celovito energetsko sanacijo prenovil stavbe Strojne, prometne in lesarske šole, Elektrotehniške in računalniške šole ter Srednje ekonomske in trgovske šole ter tako povečal učinkovitost rabe energije teh šol. Spremembe bodo najbolj občutili dijaki, ko bo sanacija končana. Z izvedenimi ukrepi bo prenovljenih predvidoma 14.137 kvadratnih metrov neto tlorisne površine. Za celoten projekt v višini 4.687.550,69 evrov bo Kohezijski sklad prispeval 1.912.677,61 evrov.

Šolski center Nova Gorica

Šolski center Nova Gorica je vzgojno-izobraževalni zavod z več kot 60-letno tradicijo, katerega ustanovitelj je Republika Slovenija. Sestavlja ga sedem organizacijskih enot in sicer Višja strokovna šola, Strojna, prometna in lesarska šola, Elektrotehniška in računalniška šola, Gimnazija in zdravstvena šola, Biotehniška šola, Srednja ekonomska in trgovska šola ter Medpodjetniški izobraževalni center.

VIRGOV
Prejšnji članekČe bolje spiš, si bolj zdrav, pravijo znanstveniki
Naslednji članekHuawei na sejmu IFA 2022: Telefon nova 10, tablica MatePad Pro in prenosnik MatePad X Pro

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.