ŠOS s peticijo proti ukinitvi študentskih bonov!

Peticija proti ukinitvi študentskih bonov
Peticija proti ukinitvi študentskih bonov Foto: Marat Musabirov on iStock

Študentska organizacija Slovenije je objavila peticijo proti ukinitvi študentskih bonov. »Subvencionirana študentska prehrana je temeljna pravica vsake študentke in študenta, ki izhaja iz statusa študenta in ni luksuz, temveč je ključnega pomena za zdrav in uspešen študij študentov. Idejam Vlade Republike Slovenije o vzpostavitvi javnih študentskih menz in s tem ukinitvi sistema subvencionirane študentske prehrane, zato glasno nasprotujemo,« so zapisali pri ŠOS-u.

Peticija proti ukinitvi študentskih bonov

O pomenu študentske prehrane se nam pogosto ne zdi pomembno govoriti, saj je le ta postala del vsakdana in večini študentov pripomore k temu, da dobijo vsaj en topel obrok na dan. »Obstoječ sistem omogoča, da si lažje zagotovimo osnovno prehrano, ki je bistvenega pomena za naše zdravje, dobro počutje in kvaliteten študij,« pravijo pri Študentski organizaciji Slovenije.

»S peticijo pozivamo Vlado Republike Slovenije, da ohrani in izboljša obstoječi sistem subvencionirane študentske prehrane. Dostop do kakovostne prehrane je temeljna človekova potreba. Ker prazna vreča ne stoji pokonci, pričakujemo, da bo zdrava in raznolika prehrana dostopna vsem študentom, ne le peščici

ŠOS pojasnjuje oziroma poudarja, da je obstoječ sistem dober, a ima možnosti za izboljšave. Prizadevajo si za večjo dostopnost subvencionirane študentske prehrane in pestrost ponudbe.

PETICIJA PROTI UKINITVI ŠTUDENTSKIH BONOV

»Podpiši in jej zdravo!« pravijo v peticiji, ki ima že več tisoč podpisnikov.

Food Catering Cuisine Culinary Gourmet Party Cheers Concept friendship and dinner together. mobile phones on the table, pattern and background colorful image with people eating and taking food during an event
Foto: simonapilolla iz iStock
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekZakaj dejstva ne spremenijo našega mišljenja?
Naslednji članekBrezčasnost v črno-beli fotografiji Petra Lindbergh
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.