Sprejem zlatih maturantk in maturantov

Zlati maturantke in maturanti leta 2022
Zlati maturantke in maturanti leta 2022 Foto: on gov

Brdo pri Kranju je bilo tudi letos mesto slovesnega sprejema zlatih maturantk in maturantov. Tradicionalno sta jih sprejela Minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Igor Papič in predsednik republike Borut Pahor.

Sprejem zlatih maturantk in maturantov

Na splošni maturi je vse možne točke doseglo 22 dijakov, na poklicni maturi 94 poklicno in trije na mednarodni maturi. Zlate maturantke in maturanti prihajajo iz 14 gimnazij, 42 srednjih šol in dveh mednarodnih gimnazij. »Sedaj imamo možnost postati tisti, ki bomo sooblikovali našo prihodnost,« je povedala Nina Cankar z Gimnazije Kranj, ki je spregovorila v imenu zlatih maturantk in maturantov.

Zadnji sprejem »zlatih« s strani predsednika Pahorja

»Vaš izjemen dosežek dokazuje, da se ne zadovoljite s povprečnim in da si resnično želite znanja. Še naprej ostanite tako zagnani. Pred nekaj dnevi ste iz maturantk in maturantov postali študentke in študenti. Ne le kot minister, ampak tudi kot profesor na eni od fakultet vam lahko zagotovim, da si želimo takih študentk in študentov. Bodite radovedni in inovativni. Bodite zahtevni do profesoric in profesorjev. Tudi nas je včasih treba spodbuditi,« jim je povedal Minister za izobraževanje, znanosti in šport dr. Igor Papič.

Borut Pahor pa je svojemu zadnjemu nagovoru zlatih maturantk in maturantov v vlogi predsednika povedal: »Prosim vas, da po svoji najboljši vesti storite vse za to, da ne boste samo najboljši učenci, ampak tudi najboljši ljudje.«

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekOcena filma: Volkodlak ponoči
Naslednji članekDesetletja po najdbi je pleziozaver razkril svojo skrivnost

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.