Srčna UL: Za študente v stiski je “srčna ul” zbrala 12 tisoč evrov

Hand holding a jar of heart tree growing on money coins, social responsibility and donation concept
Foto: Sewcream iz iStock

Večmesečna akcija Srčna UL (srčna ul), ki jo izvaja Univerza v Ljubljani, se je uradno zaključila. Četrti januar je nakazal konec zbiranja sredstev za študentke in študente v stiski. Rezultati akcije? Zbranih je bilo 12 tisoč evrov.

Srčna UL zbrala kar 12 tisoč evrov

Namen akcije Srčna UL je reševanje kratkoročnih finančnih težav študentk in študentov, ki zaradi aktualnih razmer s svojimi dohodki ne morejo kriti življenjskih stroškov ali stroškov, povezanih s študijem.

Projekt je bil izveden v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine, zbranih pa je bilo 12 tisoč evrov. Ti bodo namenjeni tistim v finančni stiski. So pa v času trajanja razpisa za humanitarno akcijo prejeli 31 vlog oziroma prošenj za sofinanciranje bivanjskih stroškov, najemnine, živil in obleke, študijskega materiala ali računalniške opreme za študijske potrebe.

Finančna sredstva so bila zbrana z različnih naslovov. Študentska in strokovna društva, članice, podjetja in mnogih posameznic in posameznikov, ki so sredstva donirali preko sms sporočil. Organiziran je bil tudi Dobrodelni koncert Srčna UL, kjer so nastopili študentski simfonični orkester Grex Symphoniacorum Univerze v Ljubljani, Combo band Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani in Ansambel saksofonov 96.

Srčna UL je humanitarna akcija, ki je zbrala 12 tisoč evrov za študentke in študente v stiski
Srčna UL je humanitarna akcija, ki je zbrala 12 tisoč evrov za študentke in študente v stiski Foto: on UL
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

VIRUniverza v Ljubljani
Prejšnji članekPodeljujejo se sredstva za samozaposlene v kulturi
Naslednji članekIFTTT: Kratica, ki jo obožuje vsak lastnik iRobota.
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.