Podeljujejo se sredstva za samozaposlene v kulturi

Kadrovske štipendije MOL
Kadrovske štipendije MOL Foto: Daria Kulkova iz iStock

Objavljen je Javni razpis za dodelitev delovnih štipendij za samozaposlene v kulturi za leto 2023. Ministrstvo za kulturo je tako objavilo del ukrepa, s katerim spodbuja kakovostno in izvirno delo ter poklicni razvoj samozaposlenih v kulturi, ki so na začetku svoje ustvarjalne poti ali v perspektivni fazi svojega poklicnega delovanja.

Delovne štipendije za samozaposlene v kulturi leta 2023

Delovne štipendije za samozaposlene v kulturi so namenjene ohranitvi in spodbujanju samozaposlovanja na področju kulture, zagotavljanju spodbudnih pogojev za ustvarjalno delo samozaposlenih v kulturi ter povečanju števila projektov, katerih nosilci so samozaposleni v kulturi, vzpostavitvi kvalitetne in raznovrstne produkcije, dvigu kompetenc samozaposlenih v kulturi ter večji mobilnosti in razvoju delovanja samozaposlenih v kulturi.

Delovne štipendije so namenjene izključno fizičnim osebam s statusom samozaposlenega v kulturi, vpisanim v razvid samozaposlenih v kulturi pri ministrstvu, ki so rojeni leta 1986 ali pozneje.

man, write, plan
Foto: StartupStockPhotos iz Pixabay

Cilji razpisa za samozaposlene

Podpora delovanju samozaposlenih v kulturi v letu 2023 sledi naslednjim ciljem:

  • ohranitvi in dvigu samozaposlitvenih možnosti na področjih kulture;
  • povečanju dostopnosti kulturnih dobrin in kulturne ustvarjalnosti na celotnem slovenskem kulturnem prostoru;
  • dvigu kompetenc ter mobilnosti.

Vrednost delovne štipendije je določena predvidoma v višini 5.000,00 EUR bruto, okvirno bo podeljenih predvidoma 31 delovnih štipendij v skupnem znesku predvidoma 159.000,00 EUR.

Razpis se prične 13. 1. 2023 in se zaključi 13. 2. 2023. Skrajni rok za predložitev zahtevka za izplačilo je 15. november 2023. V primeru nepredložitve zahtevka v tem roku, sredstva ne bodo izplačana.

Dodatne informacije, prijavo in vloge najdeš na spletni strani Javnega razpisa za dodelitev delovnih štipendij za samozaposlene v kulturi za leto 2023.

Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

VIRgov.si
Prejšnji članekKako začeti ustvarjati pametni dom?
Naslednji članekSrčna UL: Za študente v stiski je “srčna ul” zbrala 12 tisoč evrov
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.