Študenti, ne pozabite na ta pomemben rok!

A teenage schoolboy or student is sitting on the lower tier of a bunk bed in his room with a laptop in his hands and doing homework.
Foto: Dmitrij Galacewicz iz iStock

Vsako poletje morajo biti študenti pozorni na nekaj določenih datumov. Tu mislimo tudi na bodoče študente, kakopak. Da bi si zagotovil ležišče v študentskih domovih ali pri zasebnikih, se moraš prijaviti na Razpis za sprejem in podaljšanje bivanja študentov v študentskih domovih in pri zasebnikih.

Bivanje v študentskih domovih

Od 1. julija 2024 je mogoča prijava na razpis, ki jo izpolniš z oddajo vloge za sprejem in podaljšanje bivanja na spletnem portalu eVŠ. Čeprav jo lahko oddaš kadarkoli do 1. junija 2025, moraš biti pozoren na datum, ki ti omogoči uvrstitev na prednostno listo. To je 16. avgust 2024, v tem primeru pa bo Pisarna za študentske domove vlogo rešila v dveh mesecih od vložitve.

Oddaš lahko samo eno prošnjo, v našem prispevku Razpis za bivanje študentov v študijskem letu 2024/2025, pa si lahko prebereš vse dodatne informacije in pogoje.

Kaj vse mora študent vedeti?

Ne spreglej tudi našega predelka Vse o študiju, kjer najdeš zbrano bazo ključnih pomembnih informacij, ki jih mora vedeti vsak študent. Kaj moraš vedeti pred vpisom, kaj vprašati na informativnih dnevih, kam se vpisati, kako pridobiti štipendijo in priti v študentski dom, kako pridobiti prakso in vse do priprave življenjepisa in prve zaposlitve. Shrani si to povezavo, ker ti bo prišla prav pred, med in po študiju

Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekMineva 64 let od uporabe prvih kontracepcijskih tablet
Naslednji članekFreeON ima ambasadorja!
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.