Študenti zopet pozabljeni: Vozovnica IJPP julija in avgusta ne bo brezplačna

Vozovnica IJPP (Integrirani javni potniški promet) bo, za razliko od prejšnjih let, to poletje plačljiva. Prejšnja leta smo dobili ob nakupu junijske vozovnice podaljšan prevoz v juliju in avgustu. Tako so na Portalu subvencij potniškega prometa obvestili vse imetnike vozovnic, da se to spreminja. Za še bolj natančna navodila bomo morali še počakati, do takrat pa imamo odziva Portala subvencij potniškega prometa in Slovenskih železnic.

Portal subvencij potniškega prometa (izjava za javnost)

Pozdravljeni,

obveščamo vas, da zaradi finančnega izpada na področju javnega potniškega prometa, ki je zaradi virusa COVID-19 posledica dvomesečne prepovedi izvajanja prevozov, v mesecih julij in avgust 2020 ne bo izvedeno brezplačno podaljšanje veljavnosti subvencioniranih vozovnic za dijake in študente.

Lep pozdrav,

Ekipa subvencij prevozov

Slovenske železnice (izjava za javnost)

Kot so zapisali na Portalu subvencij potniškega prometa, na Ministrstvu za infrastrukturo zaradi finančnega izpada na področju javnega potniškega prometa, nastalega zaradi epidemije COVID-19, ki je posledično povzročila dvomesečno prepoved izvajanja javnih prevozov, v mesecih julij in avgust 2020 ne bo izvedeno brezplačno podaljšanje veljavnosti subvencioniranih vozovnic za dijake in študente.

Dijake in študente pozivamo, naj za prevoz z vlakom uporabijo kakšno drugo vrsto vozovnice oziroma naj se odločijo za nakup splošne imenske vozovnice. To predlagajo na pristojnem Ministrstvu za infrastrukturo – Portal subvencij.

Urednik portala Student.si

VIRPortal subvencij potniškega prometa
Prejšnji članekInvazija nevarnih ognjenih črvov na hrvaškem otoku
Naslednji članekPo čem si bomo zapomnili 2010. leta
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.