Študentska delovna brigada opravila svoje delo

Foto: ŠOUM

Letošnja Študentska delovna brigada je bila že 23. po vrsti, zaključila pa se je z nedeljo. 24. julija je letošnjo brigado zaključilo 55 sodelujočih študentov, ki so pomagali pri osmih deloviščih v občini Ormož. Prostovoljnemu delu so študenti namenili več kot 2500 ur, svoje dogodivščine in uspehe pa so tudi letos beležili v dnevniku.

Študentska delovna brigada v letu 2022 je bila 23. po vrsti

Letošnja Študentska delovna brigada je bila že 23. po vrsti. Sodelovalo je 55 študentov, ki je pomagalo na skupaj osmih deloviščih v občini Ormož. Prostovoljnemu delu so letos namenili skupno 2695 ur. Tudi letos so se lotili najrazličnejših del: od barvanja in pleskanja, košnje trave, urejanja okolice do čiščenja in obnavljanja. Svoje delovne dni in zanimive dogodivščine, ki so se pripetile med delom, so beležili v Brigadirjevem dnevniku.

V nedeljo, 24. 7., so letošnjo Študentsko delovno brigado sklenili s tradicionalnim zaključnim piknikom z domačini. Pravijo, da so bili presrečni ob pogledu na hvaležne domačine in se že veselijo Študentske delovne brigade naslednje leto.

Kaj je Študentska delovna brigada?

Študentska delovna brigada je največji prostovoljni projekt Študentske organizacije Univerze v Mariboru (ŠOUM). Že od leta 1999 jo organizirajo z namenom, da študentje prostovoljci pomagajo pomoči potrebnim pri raznih delovnih opravilih. Pomoč nudijo prebivalcem krajev, ki so jih prizadele naravne nesreče ali pa so demografsko ogroženi. Odstranjujejo posledice potresov, plazov in drugih naravnih nesreč, obnavljajo turistične poti in druge znamenitosti ter pomagajo urejati okolico. Namen Študentske delovne brigade je pomoč potrebnim, spodbujanje solidarnosti ter tudi druženje ob delu.

Prejšnji članekTelefon Huawei nova Y70 boste polnili samo dvakrat na teden
Naslednji članekHitrejši vstop mladih na trg dela s povabilom za mlajše od 26 let

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.