Telefon Huawei nova Y70 boste polnili samo dvakrat na teden

Huawei nova Y70
Huawei nova Y70

Huawei je nedavno v Sloveniji predstavil pametni telefon Huawei nova Y70, s katerim želi uporabnikom ponuditi najnovejšo in napredno tehnologijo po razumni ceni. Telefon namreč prinaša vrsto impresivnih funkcij, vključno s 17-centimetrskim (6,75-palčnim) zaslonom Huawei FullView, baterijo kapacitete 6000 mAh, polnjenjem Huawei SuperCharge z močjo 22,5 W, 128 GB velikim pomnilnikom za hranjenje podatkov in operacijskim sistemom EMUI 12. Po zaslugi zmogljivosti in sodobne modne oblike, pametni telefon Huawei nova Y70 zagotavlja še bolj inovativno, gladko in pametnejšo uporabniško izkušnjo.

Zahvaljujoč veliki bateriji ga boste polnili samo dvakrat na teden

Pametni telefon Huawei nova Y70 je podedoval veliko baterijo, kar je ena od odlik serije nova. S kapaciteto kar 6000 mAh zagotavlja izjemno avtonomijo in s tem zanesljivo uporabniško izkušnjo brez skrbi, da bi ob najbolj nepravem času ostali brez energije. Hkrati je Huawei vanj vgradil edinstveno tehnologijo pametnega varčevanja, ki z algoritmi umetne inteligence optimizira osem področji porabe.

Na voljo je tudi tehnologija hitrega polnjenja Huawei SuperCharge z močjo 22,5 W z integriranim 13-slojnim zaščitnim sistemom in izboljšanim elektrokemičnim sistemom za varnost polnjenja in počasnejše staranje baterije. Pri tipični uporabi telefona ga boste zato morali polnili samo dvakrat na teden. Sistem za optimizacijo porabe prepozna in izklopi nepomembne aplikacije, s čimer ravno tako podaljša avtonomijo. Pametni telefon nova Y70 je celo sposoben ostati v stanju pripravljenosti 12 ur, če pri 5-odstotni napolnjenosti baterije vključite način »ultra varčevanja z energijo«. Izredno velika baterija po potrebi prek priključka USB-C zagotavlja izhodni tok napetosti 5 V (1 A) za napajanje drugih manjših naprav.

Zaslon Huawei FullView za popolno vizualno izkušnjo

Pametni telefon Huawei nova Y70 se lahko pohvali s 17,14-centimetrskim (6,75-palčnim) zaslonom FullView, ki s kombinacijo tankih robov in veliko zaslonsko površino nudi širši pogled in impresivno vizualno izkušnjo. Rezultat novega zaslona je tudi izredno kar 90,26-odstotno razmerje med zaslonom in ohišjem naprave.

Da bi zmanjšali utrujenost oči, so na voljo različni načini delovanja, vključno s pametno zatemnitvijo, svetlim zaslonom in načinom za branje e-knjig. Zaradi tega bo pogled nanj vedno optimalno čitljiv, ne glede na svetlobne razmere. Ker pa lahko daljše gledanje ponoči draži in obremenjuje oči, Huawei nova Y70 samodejno prilagaja svetilnost in barvno temperaturo.

Novi pametni telefon je ravno tako podedoval umetniško odličnost serije nova. Ima čist in elegantno ukrivljen dizajn, medtem ko je ohišje v eni od treh možnih barv: biserno beli, kristalno modri in polnočno črni.

Huawei nova Y70
Huawei nova Y70

Velik prostor za hranjenje in nova zvočna izkušnja

Huawei si prizadeva uporabnikom ponuditi najnovejše tehnološke dosežke in prek njih nuditi z umetno inteligenco podprto digitalno življenje. Zaradi tega je Huawei nova Y70 opremljen s 4 GB delovnega pomnilnika in do 512 GB glavnega pomnilnika ob uporabi pomnilniških kartic mikro SD. Velik prostor za hranjenje osvobaja skrbi ter zagotavlja stabilno delovanje in hiter zagon aplikacij. Na voljo je tudi tehnologija super stiskanja podatkov EROFTS, ki še dodatno zmanjšuje porabo prostora za hranjenje fotografij, video posnetkov, iger in drugih datotek.

Kakovost zvoka je naslednje področje, kjer blestijo telefoni serije nova. Pametni telefon Huawei nova Y70 je opremljen z nadgrajenim sistemom Huawei SuperSound, ki izboljša kakovost zvoka ter zagotavlja globoke nizke in jasnejše srednje tone, z močno izboljšanim dinamičnim razponom in občutkom za prostor. Zagotovljena je še podpora za navidezni 9,1-kanalski učinek prostorskega zvoka z izjemnimi 3D-učinki. Ne glede, ali poslušate glasbo ali gledate filme, uživali boste v impresivnem zvoku in zvočnih učinkih.

Izredna kakovost sprednje in zadnje kamere

Huawei nova Y70 ima spredaj v zaslonski reži 8 MP kamero, ki je sposobna zajeti selfi fotografije z izredno ostrimi podrobnostmi. Ravno tako podpira učinek zamegljenega ozadja (bokeh) in s pomočjo algoritmov Huawei AI Beauty ustvarja lepotni učinek po meri, odvisen od spola in starosti portretiranca. Na voljo je še tehnologija HDR z osvetlitvijo ozadja, ki je zaslužna za več podrobnosti na portretnih in panoramskih fotografijah, ne da bi nanje vplivale svetlobne motnje.

Zadnji sklop treh kamer, katerega zmogljivosti so bogato podprte z algoritmi umetne inteligence, se ponaša z 48 MP glavno kamero (zaslonka f/1,8), 5 MP ultra širokokotno kamero s 120° vidnim poljem in 2 MP kamero za zajem globine. Da je vsak posnetek glavne kamere visoke ločljivosti popoln, gre zasluga optimiziranim algoritmom Huaweia, ki zmanjšajo šum in povečajo dinamični razpon. Medtem ko širokokotna kamera omogoča, da na posnetku zajamete širši prizor in lažje shranite pomemben spomin na čudovito naravno panoramo ali druženje s prijatelji.

Diskretna kamera za zajem podatkov o globini deluje v tandemu z na novo razvitimi algoritmi, ki na podlagi natančnih podatkov o razdaljah in globini motiva optimizirajo učinek zamegljenega ozadja. Kar je še posebej uporabno pri portretnem načinu fotografiranja.

Učinkovita, priročna in varna izkušnja pametnega življenja

Za nadzor in sodelovanje med napravami z operacijskim sistemom EMUI 12 je na volji preprosta in inovativna metoda povezave, ki temelji na principu »povleci in spusti«. V vmesniku »super naprave« (Super Device) je ikona pametnega telefona Huawei nova Y70 v sredini obkrožena z ikonami, ki predstavljajo druge naprave, kot so pametni telefoni, zvočniki ali slušalke. Da ga povežete z želeno napravo, je dovolj, da povlečete in spustite njeno ikono na ikono pametnega telefona. Poleg tega je zagotovljena podpora za komunikacijsko storitev Huawei MeeTime, ki med drugim podpira HD-video klice z do 12 sodelujočimi7. Klice lahko prenesete na televizijski sprejemnik Huawei Vision in uživate v izkušnji video konference na večjem zaslonu.

Za lažjo uporabo, Huawei nova Y70 podpira preprost način. Ko ga aktivirate, je zaslonska slika domačega zaslona jedrnata z velikimi ikonami, pisavami in nastavitvami za glasnost zvoka. V običajnem prikazu pa so ravno tako omogočene kretnje s členki prstov, kar je med drugim postal priljubljen način zajema zaslonske slike.

Tako kot vsi novejši pametni telefoni Huaweia je tudi nova Y70 opremljena z mobilnimi storitvami HMS in trgovino AppGallery, kot osrednjim virom za prenos in namestitev aplikacij. Poleg pomembnih in priljubljenih globalnih aplikacij, je ravno tako bogata ponudba lokalnih, ki ustrezajo raznolikim potrebam. Poleg tega trgovina AppGallery nudi varnostne ukrepe, vključno s pregledovanjem varnostnih ranljivosti, odkrivanjem uhajanja osebnih podatkov (skrb za zasebnost), zaznavanjem zlonamernega vedenja aplikacij in ročnim preverjanjem resničnosti navedb razvijalcev. Poleg tega je na voljo način za mladoletne, ki jih ščiti pred škodljivimi vplivi interneta.

Pametni telefon Huawei nova Y70 nudi obsežno in nadgrajeno uporabniško izkušnjo. Od izredno praktičnih funkcij, kot so velik zaslon, dolga avtonomija baterije in velik pomnilnik za hranjenje podatkov, do tehnoloških elementov, kot so fotografske zmogljivosti, pametna interakcija in izvrsten video. Z njimi ne prinaša le izkušnje, ki združuje tehnologijo z modo, temveč daje preprosto, a priročno, učinkovito, varno in zanesljivo uporabniško izkušnjo.

Huawei_HMS

Cena in razpoložljivost

Huawei nova Y70 je v Sloveniji na voljo v biserno beli, kristalno modri in polnočno črni barvi po priporočeni ceni 199 €.

Povezan ekosistem naprav

Huawei je sicer nedavno poleg telefona Huawei nova Y70 predstavil še vrsto drugih novih naprav. Najprej je tu zložljivi telefon Mate Xs 2, ki mu sledijo telefon srednjega razreda Huawei nova Y90, tablica z zaslonom z e-črnilom MatePad Paper, za zahtevnejše uporabnike inovativna prenosna računalnika MateBook 16s in MateBook D 16 s 16-palčnim zaslonom, ljubitelji glasbe in dobrega zvoka pa bodo pozdravili brezžične slušalke FreeBuds Pro 2.

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.