Takole se razkužila ne uporablja: Po pitju v Rusiji umrlo sedem ljudi

V Rusiji, nekaj 100 kilometrov od Jakutska, se je na domači zabavi zgodila tragedija. Kot poroča več različnih svetovnih medijev, med drugimi tudi TMZ in Daily Mail, je sedmerica izgubila življenje, potem ko je namesto pravih alkoholnih pijač pila kar razkužilo za roke

Obiskovalcem zabave naj bi po nekaj urah zmanjkalo alkoholnih pijač, poročajo že omenjene spletne strani, in so zato posegli po razkužilu za roke, ki je imelo 69-odstotni delež metanola

Ni sicer znano, koliko razkužila je bilo popitega, ve se le, da so trije umrli na kraju dogodka, štirje pa kasneje v bolnišnici v Jakutsku. Poleg tega se dva udeleženca zabave zaradi zastrupitve še borita za življenje na intenzivni negi. Preminuli so bili stari od 27 do 69 let.

Novico je za lokalne medije potrdila tudi okrožna sodnica. »Zabeležili smo devet primerov zastrupitve z razkužilom, od tega sedem s smrtnim izidom. Do zastrupitve je prišlo ob pitju,« je dejala.

Mesto mraza

Mesto Jakutsk je sicer poznano tudi kot prestolnica mraza. Saj ima izmed vseh mest na svetu drugo najnižjo povprečno temperaturo (–8,8 stopinj C), pozimi pa ta znaša krepko pod 30 stopinjami pod ničlo. 

Poleg tega je Jakutsk največje mesto, ki leži na trajno zamrznjenih tleh – permafrostu. Po podatkih iz leta 2018 ima sicer dobrih 310 tisoč prebivalcev.

Takole pa v zimskih mesecih izgleda odprta tržnica v Jakutsku. Da bi se ribe pokvarile, jim verjetno ni treba skrbeti.

Extreme living: Yakutsk Open Air Market at -45°C

Junior novinar

Prejšnji članekDanica Lovenjak: »V barvah se skriva energija, ki jo še posebej potrebujemo v jesenskih dneh.«
Naslednji članekThe Queen’s Gambit podira (Netflixove) rekorde

Junior novinar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.