Sponzorirano

Takole se razkužila ne uporablja: Po pitju v Rusiji umrlo sedem ljudi

Sponzorirano
Oglas za akcijo Lepo je biti kmet

V Rusiji, nekaj 100 kilometrov od Jakutska, se je na domači zabavi zgodila tragedija. Kot poroča več različnih svetovnih medijev, med drugimi tudi TMZ in Daily Mail, je sedmerica izgubila življenje, potem ko je namesto pravih alkoholnih pijač pila kar razkužilo za roke

Obiskovalcem zabave naj bi po nekaj urah zmanjkalo alkoholnih pijač, poročajo že omenjene spletne strani, in so zato posegli po razkužilu za roke, ki je imelo 69-odstotni delež metanola

Ni sicer znano, koliko razkužila je bilo popitega, ve se le, da so trije umrli na kraju dogodka, štirje pa kasneje v bolnišnici v Jakutsku. Poleg tega se dva udeleženca zabave zaradi zastrupitve še borita za življenje na intenzivni negi. Preminuli so bili stari od 27 do 69 let.

Novico je za lokalne medije potrdila tudi okrožna sodnica. »Zabeležili smo devet primerov zastrupitve z razkužilom, od tega sedem s smrtnim izidom. Do zastrupitve je prišlo ob pitju,« je dejala.

Mesto mraza

Mesto Jakutsk je sicer poznano tudi kot prestolnica mraza. Saj ima izmed vseh mest na svetu drugo najnižjo povprečno temperaturo (–8,8 stopinj C), pozimi pa ta znaša krepko pod 30 stopinjami pod ničlo. 

Poleg tega je Jakutsk največje mesto, ki leži na trajno zamrznjenih tleh – permafrostu. Po podatkih iz leta 2018 ima sicer dobrih 310 tisoč prebivalcev.

Takole pa v zimskih mesecih izgleda odprta tržnica v Jakutsku. Da bi se ribe pokvarile, jim verjetno ni treba skrbeti.

Junior novinar

Sponzorirano

NI KOMENTARJEV

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.

Exit mobile version